Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Αν και ξέρω οτι η γνωστή κυρία θα μου κάνει επίθεση πάλι, εντούτοις στο θέμα κυκλοφοριακό η νυν δημοτική αρχή παίρνει ένα μεγάλο μηδενικό, τον πρώτο χρόνο... Είχε 4 χρόνια δικά της  + 5 χρόνια δημαρχίας Σταθάκη να το σκεφτεί.. και μάλλον δεν το σκέφτηκε. 
Αν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο -γιατί μόνο εκεί χρειάζονται- έχουν ψηφιστεί και δημοσιευθεί στην διαύγεια του Δήμου μας, εντούτοις το αποτέλεσμα το βλέπουμε καθημερινά. Ένα μπάχαλο χειρότερο απο την περίπτωση των κρασπεδόρειθρων (εδώ να κάτεχα που μπαίνει ο τόνος κρασπεδορείθρων;)).. που έκαναν τουλάχιστον την δουλειά τους.
 Όταν βγήκαν οι ντόπιοι δημοτικοί συγκοινωνιολόγοι στους δρόμους όλοι νομίζαμε οτι θα λυθεί το θέμα αμέσως, κάπου 10 Ιουλίου ήταν η μέρα, όλοι σκεφτήκαμε οτι είχαν έτοιμες τις λύσεις να ξεμπλοκάρουμε ..στις 24 του ίδιου μήνα αποφάσισαν να εφαρμόσουν ψηφισμένες ρυθμίσεις αλλά δυστυχώς είχαν ξεχάσει να παραγγείλουν τα σήματα, οπότε το θέμα έμεινε ...στην κουβέντα.
Το μπάχαλο αυτό μόνο καλό δεν έκανε στις επιχειρήσεις. Η κακή ομολογουμένως χρονιά, η καραντίνα μετέπειτα δεν είναι δικαιολογία, μάλιστα θα μπορούσαν να τα φτιάξουν, που δεν θα είχαν και στην κεφαλή τους τόσα αυτοκίνητα και... γνώμες... αντίθετα ακόμα περιμένουμε τα σήματα....
Φυσικά δεν θα θίξω το θέμα οτι μια απόφαση δημοτικής αρχής, μιας νόμιμης επιτροπής, πρέπει να εφαρμόζεται, αλλά εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε οτι η απόφαση είναι απόφαση και για να αλλάξει πρέπει να παρθεί μια νέα απόφαση και όχι να αλλάξει επειδή κάποιος ένας- δυο δεν γουστάρουν τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα.
Ξέρω οτι θα μου κάνει επίθεση η γνωστή κυρία που κακολογώ την νυν δημοτική αρχή, στο θέμα του κυκλοφοριακού, αλλά ... αυτή ήταν που φώναζε κάποτε στο διαπασών για τα κρασπεδόρειθρα...και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του πρώην δημάρχου... 
Τελικά μια απο τα ίδια.... μάλιστα δίχως ελαφρυντικό αφού 9 χρόνια είναι αρκετά για να είχαν βρει μια λύση.
Ας ελπίσουμε οτι η πρώτη χρονιά σε όλα είναι δύσκολη... αλλά για τους πρωτάρηδες.

Μπορεί βέβαια η γνωστή κυρία να γράψει στα σχόλια τι επιθυμεί μπα και της κάνει το χατήρι ο δήμο μας.... για το κυκλοφοριακό.

Υ.Σ Εκείνος ο δημοτικός αστυνόμος αν και μοναχός του έκανε δουλειά φέτος... ας το σκεφτούν οι του δήμου να ξαναφτιάξουν την υπηρεσία ή ας προσλάβουν και κανένα άλλο...για να μην είναι μοναχός του.












Δεν υπάρχουν σχόλια: