Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΛ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Με 135 απο τους 140 μαθητές να ψηφίζουν υπέρ, το νέο προκάτ-λύκειο του ΕΠΑΛ Κισάμου τελεί υπό κατάληψη. Μάλιστα μετά και την ψηφοφορία αντιπροσωπεία μαθητών ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου κ. Ζουριδάκη. Στην συνάντηση των μαθητών παρόν και ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Χαχλάκης που πήρε τα αιτήματα των παιδιών, ο νυν μαθητής και πρώην δήμαρχος κ. Σταθάκης, και ο κ. Γιώργος Φραγκιουδάκης δημοτικός σύμβουλος.
Τα αιτήματα των μαθητών όπως τα παρέδωσαν στον διευθυντή του σχολείου.
1) Αίθουσες εργαστηρίων σύντομα
2) Υπόστεγα για την προστασία απο βροχή και σκίαση στον αύλειο χώρο
3) Κατάλληλη περίφραξη σχολείου
4) Χωριστές τουαλέτες ανά φύλο
5) Ανώτερος αριθμός ανά τάξη μαθητών 15
6) Χώρος γυμναστικής
7) Μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Όπως φαίνεται τα παιδιά κάνουν κατάληψη περισσότερο για τις δικές μας ελλείψεις (δήμου και πολιτείας) και λιγότερο για θέματα που αφορούν ... το σύνολο των καταλήψεων στο νομό (μάσκα κλπ)
Μάλιστα τα παιδιά σήμερα είχαν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα των τουαλετών που δίχως νερό δεν μπορούν να λειτουργήσουν (όταν κόβεται το νερό οι τουαλέτες παραμένουν κλειστές)

Κατάληψη ετοιμάζεται και στο 2ο Γυμνάσιο Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: