Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει σίγουρα στα μεγάλα σχολεία... καλό είναι να το διαβάσετε απο τώρα ..μιας και υπάρχει και αυτή η περίπτωση. Φυσικά το θεωρώ ακραίο, αλλά σε μια δημοκρατία που όλοι ψαχνόμαστε για να βρούμε τι μας φταίει καλό είναι να δημοσιευθεί ...και να το διαβάστε. 
- Στα Χανιά είχαμε το πρώτο κρούσμα χειροδικίας σήμερα, στην πόλη μας είχαμε ένα -δυο μεμονωμένα περιστατικά ειδικά σε δημοτικά, άρνησης μάσκας απο γονέα, εκεί που υπήρχε και συνοδεία γονέων.. στα λύκεια και τα γυμνάσια οι γονείς αφουγκράστηκαν και δεν προσήλθαν. Οι καιροί είναι δύσκολοι και κανείς δεν πρέπει να κατηγορηθεί οτι δεν κάνει αυτό που πρέπει... ή αυτό που η πολιτεία αποφάσισε. Μια πολιτεία που ακόμα δεν έχει κατασταλάξει το τι πρέπει και που πρέπει... (μια μάσκα και μάλιστα το σκέφτηκαν την τελευταία ώρα)
Πάντως η Ένωση γονέων συλλόγων Δήμου Κισάμου, δεν έχει πάρει θέση εναντίον της χρήσης μάσκας και στην ανακοίνωση της στις 7 Σεπτεμβρίου ανέφερε μόνο οτι "όλες οι σχολικές μονάδες να πληρούν τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας. Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Μέσα προστασίας π.χ αλκ. διαλυμ., νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό φύλαξης στα σχολεία. Καθαριότητα κατά την ώρα του σχολικού ωραρίου." πραγματα που συμφωνούν, αλλά και θέλουν όλοι οι σύλλογοι γονέων της πόλης.

Φυσικά το παραπάνω έντυπο δεν έχει νόημα να έλθει προς συζήτηση απο τους συλλόγους γονέων, που θα υπακούσουν σε αυτά που η πολιτεία έχει αποφασίσει, και η εκπαιδευτική αλλά και μαθητική κοινότητα τα έχει αποδεχτεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: