Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πέμπτη 1η και Παρασκευή 2 Οκτωβρίου το 2ο Δημοτικό σχολείο θα παραμείνει κλειστό με απόφαση Δημάρχου, αφού θα γίνουν οι τελευταίες εργασίες στον προαύλιο χώρο του για την τοποθέτηση του ελαστικού τάπητα. Την Δευτέρα 5 του Οκτώβρη θα έχουμε ένα πρότυπο και πολύ διαφορετικό εξωτερικά σχολείο,... αν και το 2ο στο πέρασμα του χρόνου έχει αλλάξει πολύ.
Για την ιστορία το πρώτο σχολείο κτίστηκε το 1965 (πάνω φωτο) και ήταν 3θέσιο αν και σαν οργανική δομή λειτουργούσε φιλοξενούμενο απο το 1953, πρώτα σε αίθουσες του 1ου γυμνάσιου και μετά για 3 ή 4 χρόνια σε σπίτια. Την μορφή την σημερινή την πήρε το 1995 με πολύ αγώνα μιας και στα θεμέλια του βρέθηκαν σημαντικές αρχαιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: