Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ....

Μετά και τη δημοσίευση σε τοπικά μέσα των Χανίων της εκτίμησης (μετά από 11 μήνες!) της ζημιάς στην ελαιοπαραγωγή της Κρήτης το 2019 στα 80 εκατομμύρια €, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μ. Βορίδη, ανάρτησε την παρακάτω δήλωση στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:
«ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ…!
Όταν χρειάζεσαι 11 μήνες (!) για να ΒΓΑΛΕΙΣ το ποσόν της ζημιάς που υπέστη η ελαιοπαραγωγή στην Κρήτη το περυσινό Οκτώβριο, ενώ στα έχουμε πει από το Δεκέμβρη πέρυσι...
Όταν εν τω μεταξύ δεν έχεις δώσει ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ για μια στοιχειώδη ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς του νησιού από το πρόγραμμα αποζημιώσεων de-minimis, όπως σου είχαμε προτείνει πολλές φορές και ΕΙΧΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ (γιατί εμείς τα αφήσαμε και ξέρουμε)
Όταν λες πως τώρα 11 μήνες μετά, θα κατατεθεί το αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αποζημίωση και όχι το Γενάρη-Φλεβάρη που πέρασε, όπως πάλι θα μπορούσες...
ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ!!! Δηλαδή ΟΥΤΕ ΘΕΣ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΑΔΙ !
Όλα εδώ θα πληρωθούν...
ΥΓ1.: Φαντάζομαι να κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και να έκανε τα ίδια με σένα σε αυτό το θέμα... Θα ούρλιαζαν τα ΠΕΤΣΟταϊσμενα ΜΜΕ κάθε μέρα πως «καταστρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ τους ελαιοπαραγωγούς». Τώρα απλά ο Κυριάκος είναι Μωυσής, η Μαρέβα υπέρκομψη, η ανάπτυξη έρχεται και το ΛΑΔΙ ας πάει κατά διαόλου!
ΥΓ2.: Η Ντόρα η «φωνή των Χανίων» που είναι;
Για τους άλλους δυο δε λέω, ο ένας ασχολείται με το real estate και ο άλλος ετοιμάζει πλωτές πλατφόρμες για πρόσφυγες-μετανάστες…, με το ΛΑΔΙ θα ασχολούνται;»
Παύλος Πολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: