Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ....

Όταν η εθνική είχε φτάσει ως και την Καμάρα, ο εμπορικό κόσμος της πόλης παρακαλάει τον υπουργό συντονισμού κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να περάσει η νέα εθνική οδός απο την πόλη διαμπερές.. μιας και η ως και τότε οδός -η μόνη- ήταν στενή με στροφές δίχως πεζοδρόμια και με πολλά ατυχήματα... ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχε αρχίσει και ο τουρισμός !!! (1960)
Για να πείσουν δε τον υπουργό, την ανάγκη του νέου δρόμου, αναφέρουν και δυο τροχαία ατυχήματα που είχαμε στους δρόμου μας, ένα με βέσπα και ένα με μοτοσακό.
Το χατήρι μας το έκαναν και πέρασε την πόλη απο την μια μεριά στην άλλη την μακρινή δεκαετία του 60... καιρός είναι να ξαναπαρακαλέσουμε εντίμως και ευθαρσώς να μας φτιάξουν ένα περιφερειακό μπας και ξανασωθούμε... να φτιαχτούν νέες πιάτσες όπως και τότε... εξάλλου αν είχαμε πρόβλημα το 1960 με τα αυτοκίνητα και τον τουρισμό τι να λέμε σήμερα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: