Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Όπως ήταν αναμενόμενο και το ΓΕΛ Κισάμου (προκάτ) απο αύριο τελεί υπό κατάληψη. Οι μαθητές σε σύνολο 189 ψήφισαν για την κατάληψη οι 158, αφού είχαν ενημερώσει πρώτα τον διευθυντή του σχολείου για τα αιτήματα τους. Στο σχολείο βρέθηκαν για να δει και να μιλήσει με τους μαθητές, ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Χαχλάκης μιας και εδώ μερικά απο τα αιτήματα των μαθητών αφορά τον Δήμο, καθώς και η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κα Νίκη Κατερινάκη.

Τα αιτήματα των μαθητών του ΓΕΛ όπως παραδόθηκαν στον διευθυντή και θα τοιχοκολληθούν στην είσοδο του σχολείου είναι.
Διεκδικούμε ένα καλύτερο σχολείο και ειδικά τώρα που υπάρχει η πανδημία θέλουμε όλοι μας να νοιώθουμε ασφαλείς σ' αυτό.
Θέλουμε κάθε τμήμα να έχει έως 16 μαθητές
Κατάργηση τράπεζας θεμάτων
Να καλυφθούν τα κενά καθηγητών
Να υπάρξει ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας.
Να μην υπάρχουν κοινά διαλείμματα με το Γυμνάσιο, ώστε να αποφύγουμε τον συνωστισμό και να μην συμπίπτουν οι ώρες με το άλλο σχολείο στο κυλικείο.
Θέλουμε δικές μας τουαλέτες
Και φυσικά χρειαζόμαστε κουρτίνες σε κάθε προκάτ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: