Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 
Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα αιτήματα των μαθητών του ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ, όπως τουλάχιστον παρουσιάζονται δημόσια στην Κίσαμο. Και πρέπει να έχουν φωνή με ή χωρίς μάσκα.  
Ναι, έπρεπε να υπάρχουν αίθουσες εργαστηρίων, υπόστεγα για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες κατά τα διαλείμματα, κατάλληλη περίφραξη, τουαλέτες, χώρος γυμναστικής, κουρτίνες στις αίθουσες προκάτ, μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να έχουν καλυφθεί τα κενά των καθηγητών. Και η ευθύνη ότι δεν υπάρχουν με την έναρξη της σχολικής περιόδου ανήκει αποκλειστικά στους υπεύθυνους (δήμο και υπουργείο). Και πρέπει να γίνουν άμεσα χωρίς άλλες δικαιολογίες. 
Το θέμα του αριθμού των 15 μαθητών ανά τάξη είναι ένα πανελλαδικό πρόβλημα, δεν μπορεί να λυθεί άμεσα λόγω έλλειψης αιθουσών και άρα δεν μπορεί να είναι αιτία της σημερινής κατάληψης. Το ίδιο ισχύει και για την τράπεζα θεμάτων. Είναι θέματα προς συζήτηση με τεκμηριωμένες θέσεις στα αρμόδια όργανα. Όχι συνθήματα.
Θα διαφωνήσω με την τακτική που ακολουθούν οι μαθητές, πιθανόν λόγω απειρίας. Δεν ξέρω αν τους έγινε ενημέρωση από τους συλλόγους γονέων. Πρώτα θέτεις τα αιτήματα στους αρμόδιους, συζητάς για τις δυνατότητες και το χρόνο υλοποίησης, περιμένεις να δεις αν υλοποιηθούν στο χρόνο που συμφώνησες και αν όχι προχωράς στο τελευταίο μέτρο πίεσης που είναι η κατάληψη. Διαφορετικά εκπέμπεται άλλο μήνυμα στην κοινωνία. Και δυστυχώς το επιβεβαιώνουν οι εικόνες συνωστισμού και η απουσία της μάσκας από τους μαθητές των υπό κατάληψη λυκείων. 
Και οι σύλλογοι διδασκόντων; Έχουν θέση για να υπάρξει λύση ή "νίπτουν" τα χείρας;
Ο στόχος είναι η σωστή εκπαίδευση, όχι η κατάληψη!
Κώστας Χαρζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: