Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

16 ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ

1ο και 2ο ΓΕΛ Χανίων, 4ο ΓΕΛ Χανίων, ΓΕΛ Αλικιανού, 3ο ΓΕΛ Χανίων, ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Ακρωτηρίου, 5ο και 6ο Γυμνάσιο Χανίων, 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλο, ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Ελ. Βενιζέλου, 1ο και 2ο ΕΠΑ Χανίων, ΓΕΛ Κολυμβαρίου, ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας και όπως έμαθα ετοιμάζεται και το ΓΕΛ Κισάμου που αύριο θα πάνε οι μαθητές τα αιτήματα των στον διευθυντή του σχολείου... φυσικά σαν φιλοξενούμενοι απλά θα παραμείνουν στην αυλή. Και να ξεκαθαρίσουμε οτι οι καταλήψεις αυτές των σχολείων στα Χανιά, δεν είναι για την μάσκα... τα αιτήματα των παιδιών είναι αυτά που προσπάθησε η πολιτεία να εφαρμόσει αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα υπάρχει παραπληροφόρηση απο τα ΜΜΕ μιας και κανένα δεν ζήτησε τα αιτήματα των άτυπων συμβουλίων ..αλλά έγραψαν οτι το κάνουν για τις μάσκες. 

Τώρα το ΓΕΛ Κισάμου έχει ένα λόγο παραπάνω να ζητά κάποια πράγματα απο τον Δήμο περισσότερο και την πολιτεία μετά... κατ' αρχάς στα τμήματα τα παιδιά είναι παραπάνω απο το κανονικό, βγαίνουν να κάνουν διάλειμμα σε μια αυλή που υπάρχει και άλλο σχολείο, στο κυλικείο το ίδιο υπάρχει συνωστισμός, δεν έχουν τουαλέτες αλλά χρησιμοποιούν του γυμνασίου, χρειάζεται και ενίσχυση το προσωπικό καθαριότητας, και φυσικά θα έχουν και την συμπαράσταση των καθηγητών αφού ούτε ένας βοηθητικός χώρος δεν υπάρχει στο προκάτ-σχολείο, ούτε τουαλέτες έχουν και φυσικά είναι στριμωγμένοι ενώ άνετα θα μπορούσε να μπει ένα ακόμα προκάτ για αυτούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: