Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ;

 

Αγαπητό Blog.... 

 Ευχάριστο είναι που τα παιδιά των Λυκείων κουτσοβολεύτηκαν. Θα θέλαμε όμως μια τακτική ενημέρωση από συλλόγους γονέων και άλλες επιτροπές και φορείς αν έχουν συσταθεί και τους πολιτικούς μας, για το που φτάνουν οι ενέργειες για την ασφαλή αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος των Λυκείων.

Οι φίλοι των Λυκείου Κισάμου

Αυτή η επιστολή έφτασε στο blog που αν και ανυπόγραφη μιας και όλοι είμαστε φίλοι των (Νέων) Λυκείων Κισάμου την δημοσιεύω για να την διαβάσουν και αυτοί που πρέπει. Το βόλεμα των μαθητών ακόμα δεν έχει πετύχει 100%, παρ' όλα αυτά είναι ακριβώς όπως τα αναφέρουν οι φίλοι των Λυκείων. Βέβαια οι σύλλογοι γονέων ξέρουν ελαφρώς λιγότερα απο τους φορείς, και οι επιτροπές δεν ξέρουν εντελώς τίποτα μιας και δεν υπάρχουν ... Πάντως ένα είναι το γεγονός μετά και τις δηλώσεις του υφυπουργού κ. Διγαλάκη, προχωράμε για νέα Λύκεια... τα παλιά θα μας μείνουν σαν ανάμνηση εφόσον βέβαια τηρηθούν τα υποσχόμενα.. που τώρα δεν είναι 25 αίθουσες προκάτ, αλλά ένα συγκρότημα Λυκείων με προδιαγραφές μιας ζωής. Εμείς σας πολίτες, σαν δημότες, σαν γονείς, σαν σύλλογοι και φορείς, κρατάμε την δήλωση του υπουργού.....  "δεν θα κατασκευαστεί σε ένα χρόνο, αφού πρόκειται για ένα δημόσιο έργο, όμως θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Θα προσπαθήσουμε ένα κομμάτι να μπει στο τρέχον ΕΣΠΑ για να τελειώσει πιο γρήγορα, ώστε το έργο να επισπευσθεί στα 3-4 χρόνια". Ήδη πέρασε ο πρώτος χρόνος έχουμε ακόμα το περισσότερο 3 αναμονής για να πετύχουμε τους στόχους μας. 

Καλή δυναμη βέβαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: