Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Τ.Ο.Ε.Β. ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ «ΠΕΡΙ ΜΗ ΙΣΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ»

Η Διοίκηση του Τ.Ο.Ε.Β Χρυσοσκαλίτισσας οφείλει να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους και αναγνώστες του blog σας ότι: 
•Πράττει όπως ο ομοφώνως εγκεκριμένος Αρδευτικός Κανονισμός της Γ.Σ και των αρμόδιων Υπηρεσιών ορίζει 
•Για την άρδευση των παραπάνω κτημάτων του Τ.Ο.Ε.Β χρησιμοποιούνται τα νερά των (3) γεωτρήσεων αποκλειστικά κατά τους θερινούς μήνες Εσφαλμένα σας ενημερώσανε ότι δεν λειτουργεί η μία γεώτρηση 
 •Δυστυχώς το Τ.Ο.Ε.Β δεν διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους και οι καθημερινές ανάγκες άρδευσης των καλλιεργειών που ΟΛΟΕΝΑ και αυξάνονται (ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ) είναι πολύ μεγαλύτερες των 115 κυβικών/ανά ώρα που αντλούν οι υπάρχουσες γεωτρήσεις.
 •Δεδομένης της μη επάρκειας νερού, εκδίδεται πρόγραμμα άρδευσης για όλες τις περιοχές δικαιοδοσίας του Οργανισμού (από μήνα Μάιο έως και Οκτώβριο) 
•Ο αρδευτικός Κανονισμός, ο οποίος έχει ψηφιστεί ομοφώνως από τα μέλη της Γ.Σ. και έχει εγκριθεί από την Δ.Α.Ο.Κ Π.Ε Χανίων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την πλήρωση των ανοικτών δεξαμενών συλλογής βρόχινου νερού των θερμοκηπίων από τα δίκτυα του Οργανισμού κατά την περίοδο που έχει εκδοθεί το Πρόγραμμα Άρδευσης. 
 •Κάθε χρόνο παρατηρούνται δολιοφθορές στην περιουσία του Τ.Ο.Ε.Β όπως σπάσιμο λουκέτων, μπάζωμα φρεατίων, αφαίρεση στροφίγγων βανών (τιμόνια), σπάσιμο αλυσίδων (υπάρχουν οι ανάλογες μηνύσεις) από «μη συνεργάσιμους παραγωγούς» παραβιάζοντας και ξε-συγχρονίζοντας το Πρόγραμμα Άρδευσης που φροντίζει για το ίσο ΝΕΡΟ για ΟΛΟΥΣ! 
•Η Διοίκηση του Τ.Ο.Ε.Β Χρυσ/σας και το προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τηρείτε το Πρόγραμμα Άρδευσης όπου αποδεδειγμένα την τελευταία 5ετία καταφέρει την ίση κατανομή αρδεύσιμου νερού στην περιοχή δικαιοδοσίας του. 
 •Η Διοίκηση του Τ.Ο.Ε.Β δεν έχει σταματήσει στιγμή να διεκδικεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες: την αποκατάσταση των λιμνοδεξαμενών, την εύρεση νέων αποθηκευτικών χώρων (κατασκευή δεξαμενής) για την εξυπηρέτηση όλων των παραγωγών της περιοχής δικαιοδοσίας του. Είναι κοινώς γνωστό ότι λόγω μη λειτουργίας των λιμνοδεξαμενών όλοι οι παραγωγοί (κατά τους κρίσιμους θερινούς μήνες) εξυπηρετούνται μόνο από το αντλούμενο νερό των γεωτρήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται. 
•Τέλος τα υδρόμετρα που ελέγχονται και επιτηρούνται καθημερινά από τους υδρονομείς μας και καταγράφουν τα καταναλωθέν κυβικά/ανά παραγωγό «ομολογούν» εάν δίνουμε νερό μόνο κατ’ επιλογήν! Έως και σήμερα δυστυχώς οι δολιοφθορές συνεχίζονται… 
Εκ του Δ.Σ 
Ο Πρόεδρος Μπατζάκης Ιωάννης 
Βάθη 18/9/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: