Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΟΤ

Άλλη μια ενδιαφέρουσα επιστολή προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης του 1961 που ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου η προσωρινή επιτροπή, αποτελούμενη απο τους Εμμανουήλ Φαντρίδη, Ιάκωβο Μαρή, Ιωάννη Παπαδάκη, Πέτρο Φουρναράκη και Φώτη Παπαδογιάννη, ζητά την δημιουργία μικρού ξενοδοχείου μέσω του Ε.Ο.Τ., 50 κλινών, μιας και όπως αναφέρουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν έχουν πετύχει και πολλά πράγματα στο θέμα του τουρισμού.
Να θυμίσω οτι το 1961 υπήρχαν δυο ξενοδοχεία Ύπνου στην πόλη της Κισάμου, το Μορφεύς του Παπαδάκη Σήφη (φωτο στην Σκαλίδη) και το ξενοδοχείου του Μαρή (στην Παπαγιαννάκη). Και τα δυο υπάρχουν και σήμερα σαν οικήματα με άλλες χρήσεις!!  
Φιλότιμες προσπάθειες απο τότε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: