Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Κορυφώνεται το μεγαλύτερο Green Challenge του καλοκαιριού
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, όπου κι αν είμαστε, αφιερώνουμε 3 λεπτά από τον χρόνο μας στο περιβάλλον. Είτε ατομικά είτε με την αγαπημένη μας ομάδα. 
Η ιδέα γεννήθηκε μέσα στην καραντίνα, από την ανάγκη μας να προσφέρουμε στο περιβάλλον. Όλο το καλοκαίρι, εθελοντές από διάφορα μέρη της Ελλάδας συμμετείχαμε στο Green Challenge του καλοκαιριού, αφιερώνοντας 3 λεπτά τη φορά για να ομορφύνουμε τον χώρο γύρω μας.
Το  χρονόμετρό μας ξεπερνάει πλέον τον αρχικό στόχο των 2020 λεπτών και μετράει πάνω από 3000 λεπτά αγάπης για το περιβάλλον με ατομικές δράσεις σε κάθε γωνιά της χώρας.
Το Green Challenge μάς αποχαιρετά με μια μεγάλη, παγκόσμια δράση
Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη, ένα μεγάλο πράσινο κύμα εθελοντισμού σαρώνει τον πλανήτη. Μία ημέρα που εκατομμύρια εθελοντές από 180 χώρες φροντίζουν το περιβάλλον τους, σε μια δράση που ξεκινάει από τη Νέα Ζηλανδία κι ολοκληρώνεται 36 ώρες αργότερα στη Χαβάη. Μιλάμε φυσικά για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού.
Τι σημαίνει στην πράξη “φροντίζω το περιβάλλον”; Για παράδειγμα, μαζεύουμε τα σκουπίδια στην παραλία που βγήκαμε για περπάτημα ή κολύμπι, ποτίζουμε τα δεντράκια που διψούν στο βουνό, διατηρούμε καθαρό το πάρκο της γειτονιάς μας, προσφέρουμε τροφή και νερό σ’ ένα αδέσποτο ζωάκι, φυτεύουμε ένα δέντρο ή βάζουμε μία όμορφη, πράσινη πινελιά σ’ έναν αγαπημένο χώρο.
 Κι αμέσως μετά, μοιραζόμαστε τη στιγμή της έμπνευσης, δημιουργίας, προσφοράς και καλής πράξης μας με όλη την οικογένεια του Let’s do it Greece, ανεβάζοντας τη σχετική φωτογραφία στο www.letsdoitgreece.org.
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, όπου κι αν είμαστε, 3 λεπτά αρκούν για να κάνουμε τη διαφορά, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας.
Μπορεί να μην είμαστε κοντά αυτή τη φορά, αλλά είμαστε ΜΑΖΙ. 
Και μαζί, θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: