Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 Ακόμη δεν έχει πάρει στα χέρια του ο Δήμος Κισάμου τις μάσκες για τους μαθητές, όπως με ενημέρωσε πριν απο λίγο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Χαχλάκης Γιώργος.
Αν και ο Γιώργος βρίσκεται με ένα τηλέφωνο στα χέρι προσπαθώντας να βρει άκρη, εντούτοις οι πληροφορίες και απο άλλα μέρη της Κρήτης μιλάνε για ... ανοργανωσιά, που ενδεχομένως να λάβει τέλος αύριο.
Η ΠΕΔ Κρήτης που θα μοίραζε το υγειονομικό υλικό όπως έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Παιδείας στους Δήμους του νησιού, μάλλον το παρέλαβε και το πρωί θα το διοχετεύσει στους Δήμους.
Αν και έως και τώρα στις ανακοινώσεις των σχολείων δεν γίνεται λόγος πουθενά για δωρεάν μάσκες και οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν μια μη ιατρική μάσκα, αλλά και σε κάποια σχολεία (νηπιαγωγεία) να έχουν στην τσάντα τους και δεύτερη εφεδρική, εντούτοις διαφαίνεται οτι θα δοθούν οι δωρεάν μάσκες στους μαθητές στην ώρα τους (την τελευταία στιγμή).
Το άλλο θέμα που θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν και ο δήμος δεν ξέρει για μη εκτέλεση μαθητικών δρομολογίων είναι η ανακοίνωση του κ. Ψαράκη διευθυντή του 1ου Γυμνασίου που μιλάει οτι τα δρομολόγια τις πρώτες μέρες δεν θα είναι κανονικά... δίχως να εξηγεί τι εννοεί.
Το άνοιγμα των σχολείων σε καιρό πανδημίας, είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και δεν μπορεί η πολιτεία να παίζει ειδικά όταν κάνει τέτοιες συστάσεις ... που η ίδια δεν τηρεί.
Πάντως εδώ που φτάσαμε άλλη μια βδομάδα δεν θα έκανε κακό να παραμείνουν τα δικά μας σχολεία κλειστά!! Τα προκάτ θέλουν τουλάχιστον μια βδομάδα μερεμέτια ακόμα, το 2ο δημοτικό τώρα βρήκαν να φτιάξουν την αυλή... και σχεδόν κάθε σχολείο έχει τα δικά του προβλήματα μικρά ή μεγάλα, τώρα στην μάσκα θα κολλήσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: