Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Κάτι λίγους εμπιστεύομαι για τον καιρό... και μιας και το θέμα του κυκλώνα "Ιανού" μας ενδιαφέρει... να τι γράφει στην σελίδα του ένας γνώστης και φίλος ο Μιχάλη Δρετάκης.

Με ως και τώρα στοιχεία η Κρήτη θα έχει αρκετά φαινόμενα κυρίως σε περιοχές κοντά στη θάλασσα στα άκρα δυτικά και στα νότια πιάνοντας μια ζώνη από Παλαιόχωρα ανατολικά ως τη Μεσαρά καθώς και στα βόρεια στη δεύτερη φάση με επίκεντρο τα ημιορεινά προσήνεμα στο βορειοανατολικό άνεμο. Βέβαια δεν φαίνονται τίποτα τρομερά φαινόμενα όπως Πελοπόννησο αλλά πάντα κάποια τοπική καταιγίδα ερχόμενη από τη θερμή θάλασσα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα ΝΔ έστω και πρόσκαιρα. Επίσης στα προσήνεμα οι βροχές ίσως τοπικά να έχουν επίμονο χαρακτήρα. Από ανέμους τίποτα ιδιαίτερο, μόνο από Κυριακή οι βοριάδες αν φθάσουν τόσο νότια μες την ισχύ που θα έχουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία και αύριο υψηλή, το Σαββατοκύριακο θα πέσει απλά στα κανονικά επίπεδα για Σεπτέμβρη. Πιθανόν στα ανατολικά και κεντρικά να υπάρξουν περιοχές που δεν θα βρέξει ικανοποιητικά, ίσως και καθόλου, αλλά σε γενικές γραμμές το νερό που θα πέσει είναι χρήσιμο για τις ελιές και τη φύση καθώς ακολουθεί και πάλι θερμή περίοδος την επόμενη βδομάδα.

Με αυτά τα δεδομένα βλέπω τα έργα της περιφέρειας στην δυτική Κρήτη ειδικά τον δρόμο Κάμπο-Αμυγαδοκεφάλι- Κεραμωτή ...να πηγαίνει στα Λιβάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: