Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΟΝΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

Η "μικρή διασύνδεση" προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος. 
Ξεκίνησε ο ποντισμός του μικρού καλωδίου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο. Το καλώδιο βυθίστηκε σήμερα στη θάλασσα με το έργο να κινείται εντός χρονοδιαγράμματος. Η διαδικασία του ποντισμού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περίπου σε δυο μήνες, ενώ στο σύνολό του το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το 2023.
Θυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 1,1 δισ. ευρώ και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα της χώρας.
Σήμερα στο σημείο των εργασιών στα Νωπήγεια, βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης και οι δήμαρχοι Πλατανιά και Κισάμου καθώς και στελέχη που παρακολούθησαν τις εργασίες.
ΠΗΓΗ
Πρώτη φώτο Γεωργιλάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: