Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΙ ΑΝΑΤΙΝΑΓΜΕΝΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 1958 η φωτογραφία της οικογένειας Κουτσουνάκη στους Χερόμηλους... όπου όπως λέει η επιστολή τοποθετήθηκε χειροκίνητος γερανός το 1959 για τα καΐκια που έφερναν εμπορεύματα. Φαίνεται ένα τέτοιο αραγμένο στην "προβλήτα" όπως λέμε εμείς σήμερα την περιοχή πίσω απο το Μαύρο Μώλος.
Μάλιστα σε αυτήν την επιστολή του Εμπορικού συλλόγου βλέπουμε και για πρώτη φορά γραμμένο οτι όλες οι λιμενικές εγκαταστάσεις της πόλης είχαν ανατιναχθεί απο τους Γερμανούς .. κατά την υποχώρηση των. Η δε αξία των ανατιναγμένων λιμενικών εγκαταστάσεως, με τις εκτιμήσεις του συλλόγου, ανερχόταν σε 2.000.000 προπολεμικές δραχμές... και χωρίς να τύχωμεν ουδεμίας αποζημιώσεως ή βοηθείας ως και τωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: