Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Συνεχίζει την προετοιμασία ο Κώστας Βαρουχάκης για το τόλμημα του, σε λίγες μέρες θα γίνει, προσπαθώντας να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης στο Ειδικό Σχολείο στα Κουτουφιανά Κισάμου. Είναι αλλεπάλληλες οι προσπάθειες στήριξης του Κώστα, τα τελευταία χρόνια, γι αυτό το σχολείο με αποκορύφωμα την διάπλου του κόλπου το 2018 (φωτο κάτω). 11 χιλιόμετρα απο του Μέρη το Πηγάδι ως και την Χώνη.
Φέτος το επιχείρημα σαφώς δυσκολότερο, 25 χιλιόμετρα αρκετά απο αυτά σε δύσκολη και ανοικτή θάλασσα, με την βοήθεια βέβαια φέτος και της Νεολαίας Κισάμου και του Δήμου (απο ανέκαθεν ήταν χορηγός). Φέτος θα ξεκινήσει απο τον παραδείσιο Μπάλο και θα τερματίσει στο Τελωνείο... δύσκολη και επίπονη προσπάθεια αλλά είμαι σίγουρος οτι θα τερματίσει και μάλιστα εύκολα .....
Για να έχει λοιπόν επιτυχία απο κάθε άποψη αυτή η προσπάθεια του, η ΝΕ.ΚΙ έχει ανοίξει ένα λογαριασμό για να μαζέψει όσα χρήματα μπορεί για το σχολείο των Κουτουφιανών. 'Ένα Ειδικό Σχολείο Εργαστήριο Επαγγελματικής Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης για μαθητές που έχουν διαγνωστεί με αναπηρία ή ειδικές ανάγκες, στο οποίο σήμερα φοιτούν 13 παιδιά.
Ακόμα και λίγα χρήματα μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια του Κώστα και της ΝΕ.ΚΙ
Aριθμός Λογαριασμού : 6378-010152-211
ΙΒΑΝ : GR0701713780006378010152211
Τράπεζα : ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ας τους βοηθήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: