Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΛΑΦΟΝΗΣΙ ΑΓΚΑΖΕ....

Ο Κέδρος τελικά είναι στην πραγματικότητα αγκαζέ !!!
Δεν πίστευα οτι θα μπορούσε να είχε συμβεί, να με συγχωρέσει η κυρία που μου έστειλε την επιστολή σχετικά με το "Ο κέδρος είναι αγκαζέ" που δεν την πίστεψα, αλλά ήθελα να το εξακριβώσω με τα μάτια μου. 
Χθες λοιπόν που ήμουν στο πανέμορφο Λαφονήσι, έκανα αυτό που έκανε η κυρία ..πήγα και πάρκαρα κάτω απο ένα συγκεκριμένο χιλιόχρονο κέδρο, όπως κάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι επισκέπτες μας, ντόπιοι και ξένοι (έμαθαν και αυτοί). Στα λόγια η προστασία της περιοχής και απορώ τι κάνει το Δασαρχείο;
Δεν πρόλαβα να κατέβω απο το αυτοκίνητο και να' σου ένας κύριος ο οποίος που συστήθηκε σαν υπάλληλος του Δήμου Κισάμου (ευτυχώς δεν με γνώρισε) που μου είπε κατά λέξη. 
- Απαγορεύεται να παρκάρεται κάτω απο τους κέδρους... η αλήθεια είναι οτι το περίμενα και τον ρώτησα.
- Γιατί; είναι και άλλα αυτοκίνητα παρκαρισμένα κάτω απο τους κέδρους;
- Αυτά είναι των υπαλλήλων του Δήμου Κισάμου, μου απάντησε και με έκανε να βρω απο τα ρούχα μου!!
- Και ποιος σου είπε οτι εγώ δεν μπορώ και αυτοί μπορούν; 
- Μου έχουν δώσει εντολή, μου απάντησε 
- Ποιος;
-Ο......  
Δεν θα γράψω το όνομα που μου είπε, γιατί πιστεύω οτι ειδικά αυτός δεν έδωσε ποτέ καμιά εντολή ούτε ξέρει τι συμβαίνει εκεί .. αλλά θα τον ρωτήσω.

Μην βιαστούν να πουν οτι δεν ήξερε τι έλεγε ο συγκεκριμένος κύριος, που τον φωτογράφησα κιόλας ... γιατί εκτός ότι έχει ξανασυμβεί το γεγονός αυτό, υπήρχαν και μάρτυρες εκεί κοντά... 
Εγώ έτσι και αλλιώς το αυτοκίνητο το παρκάρω όταν πάω στο Λαφονήσι στους παλιούς χώρους στάθμευσης, όπως έκανα και μετά ο γεγονός... αφού βέβαια διαπίστωσα οτι ορισμένοι κέδροι είναι αγκαζέ για το προσωπικό του Δήμου Κισάμου... αυτό που πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα.
Χρόνια πίσω κάθε χρόνο η περιοχή και κάποιοι νομίζουν οτι την αναβαθμίσαμε...

Υ.Σ Η πιο απλή δικαιολογία είναι "εδώ είναι χώρος φορτοεκφόρτωσης"... και λύνεται το θέμα του αγκαζέ κέδρου..όλα τα άλλα είναι για να σας κατηγορούν!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: