Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Ξεκινάει την Πέμπτη 27 Αυγούστου η τοποθέτηση στην Κίσαμο των προκατασκευασμένων αιθουσών, που θα αποτελέσουν την προσωρινή λύση στέγασης των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ της περιοχής, έως ότου ανεγερθεί το νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.
Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης σημειώνει ότι 
«με την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως εξ αρχής είχαμε επισημάνει, ολοκληρώνεται το πρώτο βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Κισάμου και την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) Α.Ε. για την άριστη συνεργασία που είχαν με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου οι προκατασκευασμένες αίθουσες να τοποθετηθούν έγκαιρα». και συνέχισε
«είναι προφανές ότι πρόκειται για μία αναγκαία προσωρινή λύση. Παράλληλα, εργαζόμαστε για τον μεγάλο στόχο, τη μόνιμη λύση, που είναι ν’ αποκτήσει η Κίσαμος, το ταχύτερο δυνατόν, ένα νέο, σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα. Όπως έχω επισημάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, σε αυτή την κατεύθυνση, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεργάζονται με τον Δήμο Κισάμου για την έγκρισή του κτιριολογικού προγράμματος και στη συνέχεια την προετοιμασία των μελετών από την ΚΤΥΠ Α.Ε. Προχωράμε με το βλέμμα μπροστά, σε αντίθεση με όσους, λίγους, επιμένουν, για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα, να κοιτάζουν διαρκώς πίσω».

Αν και από την δημοτική αρχή θα περιμέναμε μια επίσημη ανακοίνωση εκείνη ήλθε απο τον υπουργό που έριξε και δυο τρεις μπηχτές δεξιά και αριστερά για απαλύνει τον πόνο .... μας.
Κανείς στην Κίσαμο βέβαια δεν κοιτάζει πίσω, απλά εμείς τόσα χρόνια είχαμε μάθει να αγναντεύουμαι τον ορίζοντα περιμένοντας...  Μπράβο για την προσπάθεια όλων φυσικά η Κίσαμος δεν κέρδισε τίποτα, ούτε είναι έργο αυτό.. απλά καταφέραμε να φέρουμε τα παιδιά μας σε πρωινή βάρδια. Τα βεγγαλικά και οι φωτοβολίδες όταν με το καλό δούμε το νέο Λύκειο.
Υ.Σ Οι μόνοι που κοιτάζουν πίσω είναι αυτοί που έχουν δώσει ψεύτικες υποσχέσεις... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: