Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

*Έναρξη σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου
*Με γεμάτες τάξεις
*Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές 
*Διαφορετικά διαλείμματα
*Καθαρισμός σχολείων και κατά τη διάρκειας της ημέρας
*Αντισηπτικά σε κάθε τάξη
*Ειδικό πλαίσιο για τις δικαιολογημένες απουσίες σε περίπτωση που νοσήσει μαθητής
*Τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κρούσματος

Το θέμα είναι οτι εμείς και αντισηπτικά θα έχουμε, και μάσκες θα βρούμε (λέω να τις αγοράσει ο σύλλογος γονέων του κάθε σχολείου αφού το κράτος καταξοδεύτηκε για να πάρει μάσκες για τους βολευτές του) και καθαρίστριες θα πάρουμε, και διαλείμματα θα κάνουμε όπως ορίζει ο νόμος, και οι τάξεις θα είναι γεμάτες αρκεί βέβαια να έχουν έλθει ως τότε.. που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο μέσα σε μια βδομάδα να είναι εδώ, και σε μια βδομάδα να τοποθετηθούν ώστε στις 7 του Σεπτέμβρη τα παιδιά των Λυκείων να κάνουν μάθημα σαν τους ανθρώπους ... αλήθεια το ηλεκτρικό ρεύμα προβλέψαμε να τοποθετηθεί ή δεν χρειάζεται; 
Απορώ γιατί η δημοτική αρχή δεν παίρνει το αερόπλανο να πάει ως την Αθήνα και να δει τι γίνεται με την παλιοκατάσταση μας; Από μακρυά δεν λύνεται τίποτα, μάλιστα όλοι νοιώθουμε την κοροϊδία (ΟΛΟΙ και ξέρω τι λέω) όσο κι αν θέλουμε να τους δικαιολογήσουμε οτι για όλα φταίει ο covid-19. 
Μάρτιος- Μάιος -αρχές Αυγούστου ..πιάσαμε κοντά Σεπτέμβρη και έχουμε μάλλον δρόμο για να έλθουν... τα υποσχόμενα. Φανταστείτε τι έχει να γίνει με τα Νέα Λύκεια, εκεί θα τα μετράμε με 5ετίες ..πέρασε το 2025, πέρασε το 2030 ,πέρασε 2035..κλπ
Ξέρω οτι είναι κουραστικό να το υπενθυμίζουμε κάθε τόσο, αλλά μιας και απο ενημέρωση σκίζουμε ας το υπομείνουν και αυτό οι υπόλογοι ... ώσπου να ενεργοποιηθούν και να κάνουν αυτό που πρέπει. Το θέμα βέβαια γι αυτούς είναι, να καταλάβουν οτι όλοι είμαστε απο την ίδια μεριά, δεν είμαστε απέναντι... αν το καταλάβουν αυτό και γίνουμε μια γροθιά (όχι στις υποσχέσεις αλλά στις διεκδικήσεις) θα καταλάβουν και αυτοί που μας κοροϊδεύουν οτι δεν αστειευόμαστε.
Τέτοια κοροϊδία σε αυτήν την μεριά της Κρήτης δεν έχει ξαναγίνει...και φυσικά για αυτό φταίμε και μεις... 



Δεν υπάρχουν σχόλια: