Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤ

Ο Δήμος Κισάμου με μεγάλη χαρά σας ενημερώνει ότι σήμερα το πρωί, Πέμπτη 27/8/2020, ήρθαν στο λιμάνι της Σούδας οι πρώτες 14 προκατασκευασμένες κλιματιζόμενες αίθουσες διαστάσεων 6x6 τ.μ., για την προσωρινή στέγαση των δύο Λυκείων μας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου. Οι αίθουσες από το πρωί μεταφέρονται τμηματικά στην Κίσσαμο και ήδη με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Χαχλάκη, τοποθετούνται στον διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή Μαύρου Μόλου όπου θα στεγαστεί προσωρινά το ΕΠΑΛ Κισάμου. Η παραλαβή και η τοποθέτηση όλων των αιθουσών θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29/8 που θα έρθουν και οι υπόλοιπες 14, από τις οποίες οι 12 θα τοποθετηθούν στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου για την προσωρινή στέγαση του ΓΕΛ Κισάμου.
Με την εγκατάσταση των προκατασκευασμένων αιθουσών, τελειώνει και η ταλαιπωρία των μαθητών μας και των καθηγητών τους και με το άνοιγμα των σχολείων σε λίγες μέρες, θα επανέλθουν με ασφάλεια σε κανονικούς ρυθμούς και τα μαθήματα θα επανέλθουν σε πρωινό ωράριο.
Όσον αφορά στον επόμενο βραχυπρόθεσμα στόχο μας που είναι τα κτίρια των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ Κισάμου, σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώνεται η μελέτη από τους συνεργάτες του δήμου και με την δέσμευση της Περιφέρειας Κρήτης για την χρηματοδότηση τους, προσπαθούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εγκατασταθούν στον χώρο που έχει διαμορφωθεί ακριβώς δίπλα με τις αίθουσες.
Στον Δήμο Κισάμου σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, δεν υπάρχει όμως κανένας εφησυχασμός με την τοποθέτηση και λειτουργία των προκάτ αιθουσών. Η λύση αυτή της στέγασης των Λυκείων μας, είναι προσωρινή και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Ο στόχος μας είναι η ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου και δεν θα αποκλίνουμε ούτε μέρα από αυτόν. Μετά και την υποβολή του αιτήματός μας για την έγκριση κτιριολογικού, είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου  Παιδείας και με το γραφείο του Υφυπουργού κ. Διγαλάκη και έχουμε ξεκινήσει καθ’ υπόδειξή τους τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης και όλη η Δημοτική Αρχή, ευχαριστούν θερμά τον Υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, όχι μόνο γιατί χωρίς την συμβολή του δεν θα ήμασταν σήμερα ο πρώτος δήμος στη χώρα που παρέλαβε τις αίθουσες για στέγαση των σχολείων, αλλά και για όλη την εμπράκτως υποστήριξή του όλο αυτό το διάστημα τόσο προσωπικά ο ίδιος όσο και μέσω των υπηρεσιών και συνεργατών του.
Επιπλέον, ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στο Δήμο Κισσάμου αρωγός σε όλα μας τα έργα. Εξαρχής, μας διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει το έργο της κατεδάφισης και ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου και εξέφρασε την επιθυμία να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου και την διαμόρφωση των χώρων εγκατάστασης των αιθουσών, όπου ολοκληρώθηκε μετά και την υπογραφή της μεταξύ μας σχετικής προγραμματικής σύμβασης, καθώς και την μελέτη και εγκατάσταση των εργαστηρίων ΕΠΑΛ. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων Νίκο Καλογερή, τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες του για την στήριξή τους και την εξεύρεση λύσεων στην ολοκλήρωση του έργου της διαμόρφωσης των χώρων εγκατάστασης των αιθουσών.
Και τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες του Δήμου αιρετούς και μη, χωρίς την προσωπική τους εργασία και τον συντονισμό, δεν θα είχαμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα. 
Ευχόμαστε και θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσει ομαλά αυτή η δύσκολη καθ’ όλα σχολική χρονιά, κυρίως λόγω την πανδημίας, με όλους τους μαθητές και καθηγητές μας τακτοποιημένους και ασφαλείς στις θέσεις τους.
Εκ του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: