Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ

27-11-2019 Σεισμός στην Κίσαμο 6.1R
08-12-2019 Σύσκεψη στον δήμο υπό του υφυπουργού κ. Διγαλάκη και δηλώσεις του ...
- Σε ορίζοντα τριετίας θα είναι έτοιμο το πρώτο σχολικό κτίριο το οποίο θα ανεγερθεί, μετά την απόφαση για κατεδάφιση του υπάρχοντος σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζονταν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ, λόγω ακαταλληλότητας από τον σεισμό της 27ης Νοεμβρίου.
Το πρώτο κτίριο θα ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ 2020 και πιθανόν θα είναι έτοιμο σε περίπου τρία χρόνια. Όσον αφορά το δεύτερο κτίριο, αυτό πιθανολογώ ότι θα είναι έτοιμο σε τέσσερα χρόνια  και η σχετική μελέτη θα εκπονηθεί από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» ενώ μέχρι τότε, οι μαθητές θα στεγαστούν σε περίπου 25 προκατασκευασμένες αίθουσες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους που θα διαθέσουν ο Δήμος Κισσάμου, το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο το 2020. 
25 -1-2020 Συνάντηση συλλόγων γονέων Δήμου Κισάμου και υπόσχεση απο την δημοτική αρχή οτι σε 60 μέρες θα έχουμε τα προκάτ τοποθετημένα, δηλαδή αρχές Απριλίου.
11-6-2020 Πρόβλημα παρουσιάστηκε με τα προκάτ.... Λύση στο θέμα της αδειοδότησης για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών στους Δήμους Κισάμου, προκειμένου να καλυφθούν προσωρινά έκτακτες ανάγκες, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου κι έγινε δεκτή μετά από εισήγηση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη...και με την ακόλουθη δήλωση "Είναι προφανές ότι οι προκατασκευασμένες αίθουσες δεν αποτελούν ικανοποιητική λύση. Ωστόσο, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οφείλουμε να βρίσκουμε άμεσα λύσεις, έστω και προσωρινές, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών που θα αναβαθμίσουν στην πράξη την εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτή είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα".
23-6-2020 Μαθαίνει η Κίσαμος γιατί δεν έχουν έλθει ως και τότε οι αίθουσες....
- Η τοποθέτηση των αιθουσών δεν ήταν δυνατή μέχρι σήμερα, καθώς ο δεύτερος στην κατάταξη υποψήφιος προμηθευτής είχε προσφύγει κατά του αποτελέσματος της διαγωνιστικής διαδικασίας και σε διοικητικό δικαστήριο, παρά την απόρριψη της ένστασής του από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Στις 29 Μαΐου ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου και σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που απορρίπτει την προσφυγή, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η άμεση έναρξη των διαδικασιών τοποθέτησης των προκατασκευασμένων αιθουσών.
10-7-2020 Ανακοινώνεται επίσημα οτι οι προκάτ αίθουσες θα βρίσκονται τοποθετημένες στις βάσεις τους, το αργότερο ως και τις 20 Αυγούστου, αρχής γενομένης απο το ΓΕΛ.
22-8 -2020 οι αίθουσες αγνοούνται...κάπου θα είναι σίγουρα, κάποτε θα έλθουν σίγουρα, ως τότε ας προγραμματίσουμε τι θα κάνουμε με τα βραδινά πάλι μαθήματα των παιδιών, να προγραμματίσουμε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, να κάνουμε και καμιά σύσκεψη για να δούμε τι θα γίνει με τους καθηγητές, ... και φυσικά να δούμε ως πότε θα μας κοροϊδεύουν. 
Για άλλη μια φορά τα Λύκεια στο έλεος των υποσχέσεων... μήπως κύριε Δήμαρχε να κατέβουμε σε κατάληψη  όλων των σχολείων, ομαδικά, μπας και μας ακούσουν.... εξάλλου όλα ειναι αλληλένδετα ..... Η παιδεία πονά και μεις την κοροϊδεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: