Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

16 αίθουσες στο Μαύρο Μώλος 6Χ6 για το ΕΠΑΛ και 12 στο 1ο Γυμνάσιο για το ΓΕΛ που θα έλθουν το Σάββατο... και με ένα σχόλιο απο τον Γιάννη Κυριακάκη προέδρου της ΕΛΜΕ Χανίων.
Με τις 27 (28) αίθουσες που θα μπουν στην Κίσαμο (είναι αυτές που ο Διγαλάκης θα 'βαζε το Μάρτη του '20) το σύνολο των προκάτ αιθουσών στο νομό Χανίων θα φτάσει τις 58-59!!! Δηλαδή γύρω στα 1200 παιδιά θα κάνουν καθημερινά μάθημα εκεί μέσα. Τα παιδιά μας στα προκάτ, οι τουρίστες στα πεντάστερα... Μήπως κάτι δεν κάνουμε καλά; Κι εκεί μέσα θα τηρηθούν υγειονομικά μέτρα και αποστάσεις; Δεν έχει χτιστεί ούτε ένα σχολείο (στη Β/θμια Χανίων) σχεδόν 10 χρόνια τώρα. Για πάνω από 5 χρόνια σέρνεται στο Δήμο Χανίων το κουβεντολόι για σχολεία μέσω ΣΔΙΤ, όλο λένε ότι "οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά" κι αν το 2022 βάλει μπροστά ο ανάδοχος ή οι ανάδοχοι θα είναι κι ευχαριστημένοι. Βλέπεις μέσω ΣΔΙΤ θα έχτιζαν γρήγορα και οικονομικά τα 8 σχολεία και για τις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης! Το "γρήγορα" το βλέπουμε, το "οικονομικά" να έχουμε την υγειά μας να πληρώνουμε. 
Κανένας εφησυχασμός με τα προκάτ... Νέο, σύγχρονο ΕΠΑΛ και ΓΕΛ στην Κίσαμο το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: