Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ

Τελείωσε η σύσκεψη πριν απο λιγο στο Δημαρχία ανάμεσα στον Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη και στον πρόεδρο του ΛΤΝΧ κ Βιριράκη. Παρόν στην συνάντηση η προϊσταμένη τεχνικών έργων του ΛΤΝΧ κ. Σκουμπάκη Αρτεμησία, οι αντιδήμαρχοι Κισάμου κ. Μαυροδημητράκης, Κελαιδής και Χριστουλάκης και η νέα Γενική γραμματέας του Δήμου κα. Καπετανάκη.  
Αν και θα περιμένουμε το επίσημο ανακοινωθέν του Δήμου.... μάλλον η δημοτική δεν θα προχωρήσει σε νέα χωροθέτηση της μαρίνας, αλλά θα κοιτάξουν να δουν πως θα μεταφέρουν την υπάρχουσα μελέτη λίγο βορειότερα ώστε να αποφύγουν και την άρνηση της Αρχαιολογίας, για τον χώρο βόρεια του Ντάμιαλη... (επίσημα δεν έγινε καμιά κουβέντα για μεταφορά της μαρίνας σε άλλη θέση)
Τώρα πόσο βόρεια μπορεί να πάει το βλέπουμε στο χάρτη... και δεν ξέρω αν σωζόμαστε για ένα μέτρο.
 Έτσι μάλλον θα προχωρήσουν απο κοινού Δήμος και ΛΤΝΧ στην ανάθεση μελέτης, "Αναβάθμισης λιμανιού Κισάμου" για να δουν τι έργο μπορεί να γίνει άμεσα....και το όνειρο για επέκταση και επανακατασκευής της προβλήτας Τελωνείου Κισάμου θα μπει σε πλάνο υλοποίησης ταυτόχρονα.
Εδώ θέλω να σταθώ στην συμβολή του νυν προέδρου του ΛΤΝΧ κ .Βιριράκη, ο οποίος θέλει να κάνει έργο, ειδικά στην Κίσαμο, που ομολογουμένως έχει μείνει πίσω σε θέματα υποδομών στο Λιμάνι Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: