Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Ο ΚΟΜΒΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΟΣ...

Θα το γκρούψωμε το θέμα μιας και όλα πήγαν καλά, δόξα το Θεό θα λέμε που δεν θρηνήσαμε θύματα... και συνεχίζουμε. Άλλο ένα τροχαίο στον κόμβο του Κορφαλώνα, που δεν είναι κόμβος και όλα είναι παράνομα εκεί με την ανοχή μας. 
Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε κανένα σοβαρό τροχαίο; Ποιον θα τρέχαμε; 
Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό εκεί, αλλά εμείς συνεχίζουμε να μην ενοχλούμε τους υπεύθυνους .. που και αυτοί με την σειρά τους μας έχουν γραμμένους χρόνια τώρα. Μια ταμπέλα που να λέει προς Χανιά δεν υπάρχει, ούτε φυσικά προς Κίσαμο. Οι μπάρες απο την γέφυρα είναι έτοιμες να πέσουν με το πρώτο σεισμουλάκι αλλά σιγά τα ωά.. εδώ δεν έπεσε το ετοιμόρροπο Λύκειο οι μπάρες θα πέσουν; Τα αυτοκίνητα κατεβαίνουν τον παράδρομο για να μπουν στον ΒΟΑΚ δίχως να ξέρουν που πάνε.
Όσοι έρχονται απο Λαφονήσι- Χρυσοσκαλίτισσα μπαίνουν σωστά στον ΒΟΑΚ για Χανιά μόνο οι γνώστες... όλοι οι υπόλοιποι πάνε αντίθετα και ξετσιλακώνουν και την διπλή διαχωριστική... μια ταμπέλα βάλανε αυτοσχέδια πριν ένα χρόνο για να μην σκοτωθεί κανένας και την βγάλανε την επομένη. 
Μιας και ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα, πλην εγγράφου, ας βάλει μια ταμπέλα η κοινότητα των Καλουδιανών..σιγά το ποσόν.
Τόση αδιαφορία δεν έχει ξαναγίνει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: