Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΛΟΣ

Τα σχολεία του Έλους, δημοτικο με 43 παιδιά και νηπιαγωγείο με 8 παιδιά, που μέχρι το 2018 εντασσόταν στα δυσπρόσιτα, μέχρι τωρα δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτά ξανά.
Η ανάγκη να διατηρηθεί αυτό το σχολείο ειναι επιτακτική. Εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας δύσκολης μορφολογικά περιοχής, απομακρυσμένης, με προβληματικό οδικό δίκτυο στη δημοτική ενότητα του πρώην δήμου Ινναχωρίου.
Παρατηρούμε οτι αντί να ενισχύονται μετρά για την ενθάρρυνσης παραμονής νέων ζευγαριών και δημιουργίας πρόσθετων υποδομών για να γινει πιο βιώσιμη η παραμονή τους με δομές υποστήριξης  των μικρότερων παιδιών και των γονέων τους, υποβαθμίζονται και οι υπάρχουσες.
Ο αποχαρακτηρισμός του σχολείου θα οδηγήσει στο κλείσιμο, αλήθεια αυτό επιδιώκεται; στην πρόσθετη, πραγματικά ταλαιπωρία κάποιων δεκάδων μικρών παιδιών μεταβίβασης τους στο πλησιέστερο 30χλμ μακριά. παρ' όλες τις ενέργειες που έχουν μεσολαβήσει απο το 2018 και μετά, απο ντόπιους κατοίκους και φορείς, την ένωση γονέων, τον δήμο, βουλευτές του νομού, η πολίτικη για υποβάθμιση συνεχίζεται. Σαν Ένωση Γονέων Δήμου Κισάμου μια τετοια μεθόδευση μας βρίσκει απέναντι και στεκόμαστε στο πλευρό του συλλογου γονέων, των συγκεκριμένων σχολείων και των τοπικών φορέων για την διεκδίκηση του αυτονόητου.
Το θέμα μπήκε και στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας γονέων Κρητης στις 30-08 στο Ηράκλειο και ακόμα στάλθηκε επιστολή υπόψη της κ. προϊσταμένης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων
η πρόεδρος                                   ο γραμματέας
ΟΛΓΑ ΨΑΡΑΚΗ                           ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ

Εδώ από το αρχείο του blog η επιστολή του πολιτιστικού συλλόγου Έλους για το θέμα το Νοέμβριο του 2018!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: