Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΘΥΡΟΥ

 Ο Δήμος Κισάμου, η Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Ενορία Αγίου Γεωργίου της Μαρτυρικής Μαλαθύρου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σας ενημερώνουν ότι, θα πραγματοποιηθεί διήμερο "Τιμής και Μνήμης" για την συμπλήρωση 76  χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Μαρτυρικής Μαλαθύρου στις 29 & 30 Αυγούστου 2020. 
 Πρόγραμμα
Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 και ώρα 6μ.μ
Εσπερινός –τρισάγιο στο μνημείο των 61 ηρώων στο τόπο εκτέλεσης (Φαράγγι Μάκρωνα Κοινότητας Βουλγάρου).
Κυριακή 30 Αυγούστου 
7:30 πμ Θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Μαλαθύρου.
10:00 πμ Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων πεσόντων Μαλαθύρου. 
Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Κισάμου κ. Γεώργιο Μυλωνάκη. 
Ομιλία για το ιστορικό και το νόημα της θυσίας των ηρώων από τον κ. Σπύρο Δαράκη πρόεδρο Κοινότητας της Μαρτυρικής Μαλαθύρου και μέλος του ΔΣ του δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας περιόδου 1941-1945, ελληνικά ολοκαυτώματα. 
Κατάθεση στεφάνων. 
Προσκλητήριο πεσόντων. 
Τήρηση ενός λεπτού σιγής. 
Ανάκρουση εθνικού ύμνου. 
*Οι τελετές μνήμης  θα διεξαχθούν με βάση το Υγειονομικό πρωτόκολλο των θρησκευτικών τελετών.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: