Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΒΡΗΚΑΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΛΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ

 Την Χρυσοσκαλίτισσα επισκέφτηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μαυροδημητράκης και τους χώρους που κάποιοι παραγωγοί, ευτυχώς ελάχιστοι, είχαν πετάξει τα ναύλον τους δημιουργώντας μέσα στο δάσος εστίες μόλυνσης και καταστροφής. 
Περιττό να πούμε οτι ο κ Μαυροδημητράκης δεν ήξερε για την κατάσταση εκεί, αλλά αμέσως ζήτησε και ενημέρωσε τους δυο συνεταιρισμούς της Χρυσοσκαλίτισσας για τις κινήσεις του Δήμου, αλλά και τις υποχρεώσεις των παραγωγών.
Όπως είπε..
- "Θα μαζευτούν τα ναύλον με ευθύνη του Δήμου, μάλιστα επειδή κάποιοι παραγωγοί δεν θέλουν να τα πηγαίνουν στους συνεταιρισμούς θα τα παίρνει ο δήμος για λογαριασμό τους και θα τα πηγαίνει αυτός, είτε στους συνεταιρισμούς είτε θα τα δίνει στην ανακύκλωση." 
Τόνισε δε οτι "δεν θα ανεχτούμε άλλη ρύπανση εφόσον τους κάνουμε όλα αυτά, μάλιστα είναι πολύ εύκολο να βρεθούν οι αίτιοι." 
Ας ελπίσουμε οτι θα λυθεί το θέμα σε μια περιοχή που πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση, μιας και κάνει αγώνες ενάντια στην υποβάθμιση και την αδιαφορία κάποιων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: