Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις με τους Δημάρχους  και Αντιδημάρχους Παιδείας των δήμων ο σύλλογός μας πραγματοποίησε συνάντηση την Τετάρτη 20 Αυγούστου με το Δήμαρχο  Κισάμου. 
Βασικό σταθμός της συζήτησης τα προβλήματα σχολικής στέγης στα σχολεία του Έλους,  Γραμβούσας και των νηπιαγωγείων. Οι σχολικές στέγες πρόκειται να επισκευαστούν μέχρι  το άνοιγμα των σχολείων. Στα άμεσα σχέδια του δήμου δεν είναι η ανέγερση νέου κτιρίου για να στεγάσει το 5ο νηπιαγωγείο το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια πρόβλημα ενώ ο σχεδιασμός μιας πρώτης μελέτης πάει δυο χρόνια μετά. 
Σχετικά με το προσωπικό καθαριότητας γίνονται όλες οι ενέργειες για την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού όμως το υπουργείο ενέκρινε την προσωρινή πρόσληψη μόνο 11 ατόμων όταν δήμος ζήτησε 15 για όλα  τα σχολεία.  
Δύσκολη σύμφωνα με τα οικονομικά  του δήμου ειναι η παροχή δεκατιανού στους μαθητές ενώ θεωρούν ότι οι μάσκες για την υγειονομική προστασία δεν μπορούν να επιβαρύνουν την σχολική επιτροπή και πρέπει οι γονείς να τις προμηθευτούν μόνοι τους.  
Για τους αναπληρωτές συναδέλφους όπως και πέρυσι υπάρχει μέριμνα για βραχυχρόνια διαμονή μέχρι την εύρεση οριστικής κατοικίας. 
Αν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας έχει προβεί σε ενέργειες απο το 2019 ζητήσαμε να επανεκκινήσει ο δήμος τις πιέσεις για τον χαρακτηρισμό του δημοτικού και νηπιαγωγείου του Έλους ως δυσπρόσιτα αφού  ειναι τα μόνα τα οποία  έχουν μείνει εκτός της Υπουργικης Απόφασης στο νομό Χανίων. 
Όσο αφορά το εκπαιδευτικό  υλικό αν και αναγνωρίζουν ότι θα μπορούσε να δοθεί κονδύλιο για την κάλυψη των αναγκών παραμένει σε συζήτηση η υλοποίησή του.
Από την σελίδα του Αντώνη Τσαλαπάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: