Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ TEAM ΤΟΥ Α.Ο.ΚΙΣΑΜΟΥ

Συνεχίζοντας στο τμήμα του στίβου με Φραντζεσκάκη και Μαρκετάκη στον βασικό του κορμό, ο Α.Ο. Κισάμου προχώρησε σε 2 ακόμα προπονητικές μεταγραφές, κλειδώνοντας δυνατή ομάδα για την σεζόν, ενώ ανανεώνει την συνεργασία του με τους προπονητές σε μπάσκετ και σκάκι!
ΣΤΙΒΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
Ο Λάμπρος Φραντζεσκάκης γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 στα Χανιά και είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό. Μεγάλωσε στην πόλη των Χανίων, όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα στον στίβο. Σε ηλικία 7 ετών ξεκινά στις ακαδημίες του Αθλητικού Ομίλου Κύδων και γρήγορα κατακτά διακρίσεις στις μικρές κατηγορίες στα αγωνίσματα των 60μ, μήκους αλλά και στα 3αθλα (60μ- μήκος – 1000μ). Οι διακρίσεις συνεχίζονται και σε προαγωνιστικό επίπεδο σε Διασυλλογικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη με εξαιρετικές εμφανίσεις και πρωτιές τόσο σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όσο και ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου. Στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα Εφήβων το 2007(Κραγκούγιεβατς-Σερβία) και το 2008(Προύσα-Τουρκία) στις σκυταλοδρομίες 4x400μ κατακτά 2 χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα. Πτυχιούχος πια, το 2015, ο Λάμπρος επιστρέφει στα Χανιά για να ασχοληθεί με την προπονητική, χωρίς ωστόσο να σταματά να αγωνίζεται με τελευταία συμμετοχή το 2018 στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη (5η θέση 400μ και 2η θέση σκυταλοδρομία 4x400μ με τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας). Μέχρι και σήμερα, ο Λάμπρος Φραντζεσκάκης κρατεί Παγκρήτια ρεκόρ στην κατηγορία των Εφήβων στις σκυταλοδρομίες 4x100 και 4x400. Κατέχει 17 Πανελλήνιες διακρίσεις (1η ,2η ,3η θέση), με τις πιο σημαντικές την 1η θέση στα 400μ Εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων(Κ20) του 2008 και την 3η θέση στα 400μ Νέων Ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων(Κ23). Οι υπόλοιπες 15 διακρίσεις αφορούν σκυταλοδρομίες 4x100 και 4x400.Οι ατομικές του επιδόσεις είναι 11.16 στα 100μ, 21.97 στα 200μ και 48.24 στα 400μ όπου είναι και το κύριο αγώνισμά του. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τα Πανελλήνια και Βαλκανικά Πρωταθλήματα, στα οποία συμμετείχε,έχει πολλές συμμετοχές στις Διεθνής διοργανώσεις «Βαρδινογιάννεια» και «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ». Από τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Χανιώτης αθλητής, έχει αναλάβει καθήκοντα αρχιπροπονητή στον Α.Ο.Κισάμου, σε συνεργασία με τον προπονητή και απόφοιτο του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργο Μαρκετάκη και έχουν καταφέρει με τους αθλητές τους σημαντικές διακρίσεις σε Διασυλλογικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Φέτος ανανεώνει την συνεργασία του με τον κισαμίτικο όμιλο και συνεχίζει ακάθεκτος το αθλητικό του έργο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗΣ
Ο Γιώργος Μαρκετάκης γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1995 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κίσσαμο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2013-2017). Ο Γιώργος αποφάσισε να κάνει το χόμπυ του επάγγελμα, μιας και η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία. Ανήκει στο προπονητικό team του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου από το 2018 και έκτοτε έχει καταφέρει, μαζί με τον Λάμπρο Φραντζεσκάκη, πολλές διακρίσεις σε τοπικούς και παγκρήτιους αγώνες με τους αθλητές του ομίλου. Επιπλέον, έχοντας αναλάβει υπεύθυνος προπονητής του τμήματος Πλατάνου στον Α.Ο.Κισσάμου, κατάφερε να επεκτείνει και να εδραιώσει το τμήμα, μετατρέποντάς το σε ένα από τα σημαντικότερα του ομίλου. Φέτος, ανανεώνει την συνεργασία του με τον Α.Ο.Κισάμου, συνεχίζει με τα αγωνιστικά τμήματα του Πλατάνου, αλλά και του Καστελίου και δηλώνει έτοιμος να προσφέρει τα μέγιστα στον όμιλο!
ΜΟΥΝΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Η Μουντάκη Δήμητρα γεννήθηκε στο Καστέλι Κισσάμου στις 3 Μαρτίου 1992. Η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό ξεκινάει στα 8 της χρόνια στις ακαδημίες του Α.Ο.Κισάμου. Ακολουθούν πολλές διακρίσεις σε σχολικά, διασυλλογικά και παγκρήτια πρωταθλήματα, με κορυφαία την κατάκτηση της 3ης θέσης στα 60μ μετ' εμποδίων στους Παγκρήτιους αγώνες του 2004 στο Ηράκλειο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2010-2014). Το μικρόβιο του αθλητισμού δεν φεύγει από μέσα της, καθώς παράλληλα με τις σπουδές της δουλεύει ως προπονήτρια στις ακαδημίες του Α.Σ. Ηλιούπολης για 2 χρόνια. Το 2013 αποφασίζει να «παντρέψει» την Ψυχολογία και την Σωματική Αγωγή και ξεκινά παράλληλα με τις σπουδές της, την φοίτησή της στην φυσική αγωγή στην σχολή «Studio One School of Fitness & Aerobics», όπου κατακτά διπλώματα στην προπονητική με αντιστάσεις και στα προγράμματα cardio. Ξεκινά να δουλεύει στα μεγαλύτερα γυμναστήρια της πρωτεύουσας, συμμετέχει στα πιο γνωστά συνέδρια φυσικής αγωγής της χώρας, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με σχολεία παραδίδοντας μαθήματα φυσικής αγωγής παιδιών-ενηλίκων, αλλά και ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια και συνεδρίες. Μετά τις σπουδές της στην Ψυχολογία, ειδικεύεται στην «Συστημική προσέγγιση και την Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία» στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου και ξεκινά να αρθρογραφεί στο site ψυχολογίας www.normesdurupture.gr. Φέτος, επιστρέφει στον Α.Ο.Κισάμου, εκεί όπου ξεκίνησε, αυτή την φορά ως προπονήτρια και αναλαμβάνει μαζί με την προπονήτρια και απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, Μαντώ Σιδηροπούλου, τις ακαδημίες του ομίλου.  
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΤΩ

Η Σιδηροπούλου Μαντώ γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1996 στην Θεσσαλονίκη. Η επαφή της με τον κλασικό αθλητισμό ξεκινάει στα δέκα της χρόνια, όταν ξεκίνησε στίβο στις ακαδημίες του Γ.Σ.Λαγκαδά. Ασχολήθηκε με όλα τα αγωνίσματα, συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες. Μέχρι τα δεκατρία της χρόνια δοκιμάζεται στο 5αθλο. Αργότερα την κερδίζει η σφαίρα, ενώ παράλληλα αγωνίζεται και στο 7αθλο. Τελικά, βρίσκει την κλίση της στην σφαίρα, στην οποία διακρίνεται 3η στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα 2014, 3η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων το 2015, ενώ και την επόμενη χρονιά κρατά το χάλκινο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2016 και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων γυναικών. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2014-2018) με ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό (στίβο). Έπειτα, ακολουθούν οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην «Ανθρώπινη Απόδοση» με κατεύθυνση στην μεγιστοποίηση της ανθρώπινης απόδοσης. Εργάστηκε ως προπονήτρια στον Γ.Σ. Λαγκαδά, όπου και ανέλαβε από τα τμήματα υποδομής και και το προαγωνιστικό τμήμα. Φέτος μετακομίζει στην Κίσαμο και ξεκινά την συνεργασία της με τον Α.Ο. Κισάμου, όπου και θα αναλάβει μαζί με την ψυχολόγο και προπονήτρια, Μουντάκη Δήμητρα, τις ακαδημίες του ομίλου.
ΜΠΑΣΚΕΤ
ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ
Η Μαρία Χριστοφοράκη γεννήθηκε στο Καστέλι Κισάμου και είναι απόφοιτη του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Η Μαρία υπήρξε αθλήτρια στο γυναικείο τμήμα του Α.Ο. Κύδωνα και του Αρίωνα Αθηνών ως φοιτήτρια, ενώ έχει διατελέσει και προπονήτρια του τμήματος Νεανίδων και Ακαδημιών του Α.Ο. Κύδωνα. Η αγάπη για τον τόπο της την οδήγησε να αναλάβει την προπόνηση του τμήματος μπάσκετ του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου, όπου και έχει αναλάβει αρχιπροπονήτρια από το 2014. Μετά από πολλές επιτυχημένες σεζόν, η Μαρία ανανεώνει και φέτος την συνεργασία της με τον όμιλο και αναλαμβάνουν μαζί με την Λουκάκη Πέπη το τμήμα του μπάσκετ.
ΛΟΥΚΑΚΗ ΠΕΠΗ
Η Λουκάκη Πέπη γεννήθηκε στο Καστέλι Κισάμου και είναι απόφοιτος του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού, η Πέπη ξεκινά το 2010 στον Α.Ο.Κισάμου. Με πολλές επιτυχίες στον ενεργητικό της, η Πέπη αναναιώνει και φέτος την συνεργασία της με τον όμιλο για μία ακόμη σεζόν και αναλαμβάνουν μαζί με την προπονήτρια Χριστοφοράκη Μαρία το τμήμα του μπάσκετ..
ΣΚΑΚΙ
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο Μυλωνάκης Γιώργος γεννήθηκε στα Χανιά στις 29 Νοεμβρίου του 1982. Το σκάκι μπήκε από νωρίς στην ζωή του και η εμπειρία του στον χώρο είναι μεγάλη, καθώς, παρά το νεαρό της ηλικίας του, οι διακρίσεις είναι πολλές. Έχει κερδίσει στον.... και κατέχει παγκρήτια Πρωταθλήματα, ενώ μετρά πολλές συμμετοχές στην Α' Εθνική με τον 'Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων. Η προπονητική του πορεία ξεκινά το 2006, όπου για 2 χρόνια αναλαμβάνει την σκακιστική ακαδημία Γαζίου. Έπειτα, συνεχίζει στον σκακιστικό όμιλο Λέων (Κάντια) από το 2009 έως και το 2013. Ακολουθεί ο όμιλος αντισφαίρισης Χανίων (2013-2018) και ο αθλητικός όμιλος Κύδωνας (Χανιά) το 2018. Τον Ιανουάριο του 2020 ξεκινά την συνεργασία του με τον Α.Ο. Κισάμου, την οποία ανανεώνει και την φετινή σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: