Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΠΟΛΥ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Ένα βιντεάκι μου έστειλε αλλοδαπός κάτοικος της περιοχής μας απο την Καλυβιανή και συγκεκριμένα την παραλία που προσωπικά καθαρίζει ο ίδιος εδώ και χρόνια... όπως μου επεσήμανε μετά απο κάθε φουρτούνα γεμίζει η θάλασσα αλλά και η παραλία απο σακούλες και σκουπίδια.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να προστατευθεί η περιοχή και η θάλασσα εκεί, αλλά δυστυχώς κάθε χρόνο γίνεται χειρότερη η κατάσταση με τα πλαστικά που πέφτουν σε αυτή..
Να θυμίσω οτι φέτος έχουν γεννήσει και τρεις χελώνες στην περιοχή και σε λίγες μέρες θα βγουν τα πρώτα χελωνάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: