Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων συμμετέχει και φέτος στον ετήσιο πανελλαδικό εορτασμό της πανσελήνου της 3ης Αυγούστου, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
 Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Shyrai- Πατεράκη Tamara με θέμα «Πινελιές του φεγγαριού».
Η έκθεση λειτουργεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κισάμου στον πρώτο όροφο και θα παραμείνει ανοικτή ως και τις 13 Αυγούστου. Η είσοδος για την έκθεση είναι ελεύθερη, και τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 3 Αυγούστου.
Η Ταμάρα Shyrai- Πατεράκη γεννήθηκε στην Ουκρανία και σπούδασε στην Ακαδημία Τεχνών του Lviv σχέδιο, ζωγραφική, γλυπτική, και κεραμική τέχνη. Το 2003 έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα και το 2015-18 δίδαξε ακαδημαϊκό σχέδιο ζωγραφικής στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού του Κιέβου. Από το 2018 ζει και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Πολλά έργα της Ταμάρα βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ουκρανία, Ρωσία, Σουηδία και Ελλάδα.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 7 το βράδυ και η είσοδος για την έκθεση είναι ελεύθερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: