Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΣΤΟΝ Ν.Ε.Σ.Κ.

 Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου,  επισκέφτηκε τα γραφεία του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, αντιπροσωπία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας( ΕΣ.Ε.Ε.) με επικεφαλή τον  Πρόεδρο κ.  Γιώργο Καρανίκα, συνοδευόμενη  από τον Πρόεδρο  της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ. Μανώλη Κουμαντάκη, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. του  Συλλόγου, στο πλαίσιο της Ημερίδας του διοργάνωσε η Συνομοσπονδία στο Κολυμπάρι. 
Στο επίκεντρο  της συνάντησης τέθηκε η δημιουργία του  Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου- Οpen Mall στην Κίσαμο, και στα σημαντικά  οφέλη του, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος στην υλοποίηση της  πρότασης, κάτι που θα επιτευχθεί με τη σωστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και της Πολιτείας. 
 Συζητήθηκαν επίσης  ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, το θέμα του  παρεμπορίου, αλλά και η ανάπτυξη ..........
...της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Από την πλευρά του ο κ. Καρανίκας ανέφερε  ότι, η ΕΣΕΕ εργάστηκε εδώ και πολύ καιρό για να φθάσουμε στην σημερινή εξέλιξη, θα παρακολουθεί την υλοποίηση των δράσεων και θα συμβάλλει με εποικοδομητικές προτάσεις προς την Πολιτεία, τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους επιχειρηματικούς φορείς .
Εφόσον υλοποιηθούν  οργανωθούν και λειτουργήσουν με όρους σύγχρονης διοίκησης και μάρκετινγκ, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο ανάκαμψης της αγοράς. 
Επίσης αναφέρθηκε στο Παρεμπόριο, μια μάστιγα που ταλανίζει την οργανωμένη εμπορική επιχείρηση, στην αντοχή  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην κρίση, ενώ επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματικού κόσμου με ανθρώπων του τουρισμού, τονίζοντας ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. 
Ο Πρόεδρος του Ν.Ε.Σ.Κ. κ. Πατεράκης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τον  κ. Καρανίκα   για την επίσκεψη του και τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες της ΕΣΕΕ και αφότου έκανε ιδιαίτερη μνεία  στις τοπικές επιχειρήσεις  και στην επιτυχημένη πορεία τους, παρουσίασε επίλεκτα τοπικά  προϊόντα, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να στηριχθεί  η τοπική  επιχειρηματικότητα. Τόσο ο πρόεδρος κ. Καρανίκας, όσο  και οι επισκέπτες, εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρων διότι τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας  προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συμφωνώντας  από κοινού να συνεχίσουν στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος  της οικογενειακής και μικρομεσαίας επιχείρησης. 
Ο Ν.Ε.Σ.Κ. ευχαριστεί θερμά τις εταιρίες,
STATHAKIS FAMILY,PNEYMATIKAKIS WINERY,EL.RENIERIS&CO,LYRA, ΑΡΤΟ/ΣΤΕΙΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ&ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ-ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, για την ευγενική από μέρους τους προσφοράς προϊόντων στους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: