Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΜΙΑ ΙΔΕΑ....

Άκουσα οτι προβληματίζεται η δημοτική αρχή αν θα πρέπει να στενέψει ή να φαρδύνει την Σκαλίδη. Έχει καταντήσει αηδία, λένε, έγινε πάρκινγκ βαριεστημένων καφενόβιων... Να τους δώσω μια προσωρινή λύση ώσπου να κάνουν μια καθωσπρέπει ανάπλαση -δεν αργεί αφού τα ανοικτά κέντρα εμπορίου μπορεί να την κάνουν με τον τρόπο τους.
Δείτε την φώτο ..μεγάλες γλάστρες που απαγορεύουν παντελώς το παρκάρισμα και ομορφαίνουν τον δρόμο... 
Πρέπει η δημοτική κοινότητα, ο αρμόδιος εντεταλμένος αντιδήμαρχος Κισάμου, φίλος Αντώνης Σταθόπουλος να κάνουν το επόμενο βήμα με μεράκι και όχι με πρόχειρα και προσωρινά μέτρα να προσπαθήσουν να φέρουμε ανάπτυξη σε ένα δρόμο που θα έπρεπε να ήταν υπόδειγμα. Ως τότε όμως κάτι πρέπει να γίνει.
Είναι δύσκολο το ξέρουμε, αλλά κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι αντιδρούν στην δημιουργία ενός μόνιμου πεζόδρομου, οτι οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι για το καλό του συνόλου και όχι των 2-3 όπως γίνεται τώρα.
Ούτε κράσπεδα, ούτε δίχρωμες ταινίες του Ευρού μπορούν να δώσουν λύσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: