Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ....

 Η κα Μητσοτάκη έφτασε χαμογελαστή και με στρατιωτικά όπως άρμοζε στην περίσταση, στο Λιμάνι της Κισάμου συνοδευόμενη απο αντιδήμαρχο κ. Μαυροδημητράκη και την σύζυγο του Δημάρχου κα Μυλωνάκη. Την καλωσόρισε ο δήμαρχος με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο (ένας-δυο έλειπαν)
 Μάλιστα προς τιμή της χαιρέτησε ένα ένα τους εθελοντές του Τυφώνα που φορούσαν όλοι τα ίδια μπλουζάκια...καθώς και τους εθελοντές δύτες που απο νωρίς είχαν βουτήξει να καθαρίσουν μέρος του λιμανιού μας.
 Φυσικά οι πραγματικοί ήρωες της υπόθεσης καθαρισμού ήταν και είναι οι εθελοντές του "Τυφώνα", δεύτερη αριστερά η διευθύντρια του ιδρύματος κα Αγγελική Κοσμοπούλου, οι ομάδα των Εθελοντών -Σαμαρειτών του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε. Σταυρού Κισάμου και φυσικά οι δύτες μας, ο Μιχάλης, ο Ιάκωβος και η Κάλια που απο νωρίς είχαν κάνει πεντακάθαρο το βυθό.
Φυσικά τέτοιες ενέργειες δίνουν κύρος και μας κάνουν να ακουγόμαστε πανελλαδικά, βέβαια και εκτός δημοσιότητας θα μπορούσαμε να κάνουμε πάρα πολλά σε τούτο τον τόπο που την μεγαλύτερη ζημιά την κάνουμε εμείς οι ίδιοι.
Υ.Σ Σε μια πεντάλεπτη κουβέντα με την διευθύντρια του ιδρύματος που είπε οτι τα δυτικά παράλια λόγω του οτι δεν υπάρχει καλή οδική πρόσβαση τα σκουπίδια είναι πολλά. Όμως μου επεσήμανε, όπως είχα γράψει και χθες, οτι τα 2/3 απο αυτά είναι σκουπίδια ψαράδων.
Πάντως ο σύλλογος ψαράδων απουσίαζε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: