Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΕΛΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Ο Δήμος Κισάμου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Εννιά Χωριών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αναγέννηση» και η Τοπική Κοινότητα Έλους, διοργανώνουν στις 26-27 Οκτωβρίου διήμερο εκδηλώσεων «Γιορτή κάστανου».
Στις 26 Οκτωβρίου την πρώτη ημέρα στο πρώην δημοτικό Σχολείου Λίμνης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα,  θα παρουσιαστούν παραδοσιακά φαγητά από επαγγελματίες σεφ με βασικό συστατικό το κάστανο και θα κλείσει η εσπερίδα με ζωντανή μουσική.  
Στις 27 Οκτωβρίου την δεύτερη ημέρα  θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία του Έλους με ομιλίες και πλούσιο κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
Εκτός των άλλων θα μιλήσουν ο Στ. Διαμαντής για τις ασθένειες της καστανιάς (έλκος και μελάνωση) και ο Γιώργος Καζάκης για το πρόγραμμα του ΜΑΙΧ για τις καστανιές (προστασία και διατήρηση καστανιάς - φυτώριο κλπ ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: