Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΘΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Πρόταση μετονομασίας της οδού Κισσάμου σε οδό Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη!
Την απόφαση αυτή πήρε κατά την συνεδρίασή του τη Δευτέρα το συμβούλιο της Δ.Κ. Χανίων, παρουσία μάλιστα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γιώργου Φραγκιαδάκη, ενώ για λίγη ώρα ήταν παρών και ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Η εισήγηση πέρασε ομόφωνα από το συμβούλιο και πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων θα κληθεί να την επικυρώσει, μετονομάζοντας την οδό Κισάμου σε οδό Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη.

Εγώ σαν Κισαμίτης είμαι μια χαρά με την πρόταση αυτή, εξάλλου ο Ειρηναίος ήταν και θα παραμείνει στις μνήμες μας σαν ο αναμορφωτής της Κισάμου, ας το μάθουν και οι άλλοι... 
Εξάλλου τόσα έχουμε δώσει στα Χανιά -νυν και δήμαρχο -. Το οτι χάθηκε η λέξη Κίσαμος απο την πόλη των Χανίων αλλά θα αντικατασταθεί με την λέξη Ειρηναίος ήταν κατά την γνώμη μου προσχεδιασμένο και μελετημένο... αφαιρούμε μια ονομασία και βάζουμε μια άλλη απο την ίδια περιοχή, ούτε γάτα, ούτε ζημιά... ποιος θα φέρει αντίρρηση απο τους Κισαμίτες; 
Βέβαια προβλέπω μεγάλο νταβαντούρι στο ιντερνετ για την μετονομασία αυτή...να το θυμάστε, μιας και υπάρχουν οδοί με τ' ονόματα όλων των επαρχιών του Νομού, πλην Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: