Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ

Τον χώρο της κατάληψης του σχολικού συγκροτήματος στην Κίσαμο επισκέφτηκαν την Τρίτη 15 Οκτώβρη 2019 το μεσημέρι, ο περιφερειακός σύμβουλος Μαρινάκης Αλέκος και ο δημοτικός σύμβουλος Κισάμου Φραγκιουδάκης Γιώργος.
Σε συνάντηση με τους προέδρους των δεκαπενταμελών συμβουλίων του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού και αφού ενημερώθηκαν για τα αιτήματα της κατάληψης εξέφρασαν την στήριξη, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους μαθητές.
Τα αιτήματα της κατάληψης από τους μαθητές είναι τα κάτωθι:
Λόγοι κατάληψης :
Ακαταλληλότητα κτηρίου 
Στατικότητα 
Κτήριο χωρίς άδεια 
Αύλειος Χώρος 
Προβλήματα Θέρμανσης 
Κτήριο υπό κατάρρευση 
Έλλειψη καθηγητών 
Παρά τις διαβεβαιώσεις από τους εκπροσώπους του Δήμου και του Διευθυντή του σχολείου ότι έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για το κτηριακό, απαιτούμε επίσημο έγγραφο με τις δρομολογημένες ενέργειες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1) Αναμόρφωση του σχολείου με εγκαταστάσεις που να είναι σύγχρονες και αντισεισμικές (μακριά από θάλασσα).
2) Άρση από την πλευρά της κυβέρνησης των όποιων γραφειοκρατικών δυσκολιών προκειμένου να γίνει άμεση μελέτη σχετικά με την στατική επάρκεια των κτηρίων του σχολικού συγκροτήματος.
3) Ηχομόνωση των τάξεων του Γενικού και Επαγγελματικού λυκείου Κισάμου, ώστε το μάθημα να διεξάγεται χωρίς παρεμβολές εξωγενών παραγόντων.
4) Στεγανοποίηση των αιθουσών που εισχωρούν νερό ακόμη και με την παραμικρή βροχόπτωση
5) Καθαρισμό φρεατίων για την απορρόφηση των λιμναζόντων υδάτων του προαυλίου τις βροχερές μέρες.
6)Κατασκευή του δικτύου θέρμανσης στα σχολικά συγκροτήματα των λυκείων, και ιδίως στα εργαστήρια όπου διεξάγονται τα μαθήματα ειδικοτήτων στον χώρο του Επαγγελματικού Λυκείου
Εκ μέρους των μαθητών του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου 
- Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα κενά ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι για μεν το ΕΠΑΛ:
Συνολικά, τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες του σχολικού έτους 2019-20  έχουν χαθεί, 800 διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού.
Για δε το Γενικό Λύκειο
Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει οτι: 
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ- ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ
Ένας μήνας ανοιχτά σχολεία…
 ….Μάθημα, παπαγαλία, αποστήθιση και κρύος ιδρώτας μήπως ξεχάσουμε το «και». Έτσι προετοιμάζονται οι μαθητές για να πάνε για μάθημα. Η καθημερινότητα μια ακριβοπληρωμένη διαδρομή σπίτι- σχολείο- φροντιστήριο. Οι γονείς να πληρώνουν το φροντιστήριο και οι μαθητές να αγχώνονται να εξασφαλίσουν μία θέση στο Πανεπιστήμιο.
…Σχολεία έτοιμα να γκρεμιστούν, καθηγητές να κάνουν αυτοψία σε σχολεία μήπως υπάρχουν ρωγμές από τον σεισμό, μαθητές να συστεγάζονται, τμήματα και ειδικότητες να συγχωνεύονται, , σοβάδες να  πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών, κατεστραμμένα εργαστήρια, χωματερές δίπλα σε οικισμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: