Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Μίνι σύσκεψη στο Δημαρχείο σήμερα το πρωί με τον κ. Μαυροδημητράκη που αναπληρώνει τον Δήμαρχο λόγω απουσίας τον κ. Σταθάκη απο την αντιπολίτευση και την Μαρία Κωνσταντουδάκη υπεύθυνου του προσωπικού του Δήμου Κισάμου, για το φλέγον θέμα των 12 υπαλλήλων της καθαριότητας που ως και αυτήν την στιγμή η θέση τους είναι επισφαλής. Τόσο ο αντιδήμαρχος κ Μαυροδημητράκης όσο και ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισαν την στήριξη τους στους εργαζομένους του Δήμου και από κοινού θα προσπαθήσουν για να μείνουν στην θέση τους οι εργαζόμενοι. 
Μάλιστα από την μεριά του Δήμου όσο και της αντιπολίτευσης το λάθος επικεντρώνεται στην δικηγόρο που έβαλαν οι εργαζόμενοι.
Πάντως είναι αδικία ειδικά σε μια εποχή που ο δήμος είχε πάρει μπρος στο θέμα της καθαριότητας να βρεθεί πίσω εξαιτίας δικαστικών αποφάσεων που ζημιώνουν το σύνολο της κοινωνίας. 
Είναι πλέον πασιφανές ότι σε μερικά χρόνια όλες αυτές οι υπηρεσίες θα είναι ιδιωτικές (εξωτερικός συνεργάτης για να το πάμε και με το γράμμα του νόμου) με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις εργασίας αφού δεν υπάρχει περίπτωση ο ιδιώτης να χρησιμοποιήσει ελληνικά εργατικά χέρια αλλά εκτός αυτού με τον νέο νόμο όλος ο στόλος που πάσχισε τόσα χρόνια ο δήμος να αποκτήσει με τα απορριμματοφόρα να περιέλθει στα χέρια του ιδιώτη.
Ας ελπίσουμε οτι θα αλλάξει απόφαση ..στο σύστημα ειδικά στην καθαριότητα που θέλει ανθρώπους που να πονάνε την δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: