Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

5.000 ΚΙΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΑΖΕΨΑΝ

 Σε μια όμορφη εκδήλωση στο ΚΑΜ στα Χανιά παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Τυφώνα στις 12 μέρες που βρίσκεται στις ακτές της Δυτικής Κρήτης και μας καθαρίζει. 
Από τις 12 Οκτωβρίου που σαρώνει το βυθό και τις παραλίες ο «Typhoon» (Τυφώνας), μάζεψε μόνο από την Κίσαμο 5 τόννους σκουπίδια. (Μένει να δούμε και πόσα θα βγάλουν αύριο απο το λιμάνι Κισάμου)
Το πλοίο που ξεκίνησε από Μπάλο, Φαλάσαρνα, Κόκκινα γκρεμνά, Σφηνάρι -Στόμιο Ελαφονήσι κατάφερε να καθαρίσει ένα πολύ μεγάλο μήκος δυσπρόσιτων ακτών που είχαν μαζευτεί πολλά απορρίμματα, όπως τόνισαν αρκετά από αυτά ήταν σκουπίδια ψαράδων (τελάρα- δίχτυα-σημαδούρες, τρίχες σωσίβια κλπ).
Ενδεικτικά ανέφεραν οτι μάζεψαν:
Από τον Μπάλο 900 κιλά σκουπίδια
Από την Φαλασάρνη 800 κιλά 
Στα Κόκκινα Γκρεμνά 1.300 κιλά
και στο υπόλοιπο κομμάτι από Σφηνάρι ως και το Κεδρόδασος 2.000 κιλά. 
Παρόν στην παρουσία του 'ΤΥΦΩΝΑ" ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Κισάμου κ. Μαυροδημητράκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: