Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Ο Δήμος Κισάμου προσκαλεί φορείς, συλλόγους, οργανώσεις και δημότες του Δήμου να εκφράσουν εγγράφως έως και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 τη βούλησή τους για συμμετοχή, ως μέλη, στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο e-mail dkisamou@gmail.com ή με αίτησή τους στο Πρωτόκολλο του Δήμου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 28223 40200 και 28223 40222.

Να συμπληρώσω οτι είναι μια καλή περίπτωση για τους νέους, μη εκλεγμένους, που θέλουν να πουν την άποψη τους, να βοηθήσουν ώστε να λυθούν τα προβλήματα στις ενότητες που μένουν να δηλώσουν συμμετοχή. Είναι μια ευκαιρία να δουν και απο κοντά πως λειτουργεί το σύστημα και να εκφράσουν ιδέες και απόψεις. 
Βάσει του νόμου ο αριθμός των δημοτών που θα καλύψουν τις κενές θέσεις μετά τους φορείς και τα σωματεία που είναι "σχεδόν" υποχρεωτικό, είναι το σύνολο των μελών διαιρούμενο δια 3. 
Με απλά λόγια για μας θα υπάρχει εκπροσώπηση απο
1. τον Νέο εμπορικό συλλογο   1
2. Τους αθλητικούς συλλόγους  4
3. τον σύλλογο εργαζομένων στον Δήμο 1
4. Από τον σύλλογο ή την Ένωση και συλλόγων γονέων των σχολείων της πόλης, 1
5. Από τους πολιτιστικούς συλλόγους 4-5
6. Οι εθελοντικές οργανώσεων πρέπει να δώσουν το παρόν, όπως οι φιλόζωοι, ο ΕΕΣ τμήμα Κισάμου. 2-3
7. Ο συλλογος Νέων της πόλης 1

Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, πλην των δημοτών και συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη..άρα για να δούμε κάμποσους δημότες μας στην διαβούλευση θα πρέπει να συμπληρώσουμε το ανώτερο όριο.
Στα 50 άτομα, ανώτερο όριο μελών, θα υπάρχουν 16 δημότες, στην περίπτωση μας που το ενδιαφέρον είναι μικρό θα πάμε πάνω απο 20 άρα 6 -7 δημότες χρειάζονται... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: