Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑΚΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ;

165 ώρες «κενών» την εβδομάδα στο ΕΠΑΛ Κισάμου
Ένα μήνα περίπου μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και οι χαμένες ώρες διδασκαλίας ανά εβδομάδα για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου, μετά και την 38/10-10-2019 Πράξη ΠΥΣΔΕ Χανίων, ανέρχονται σε 165 (βλέπε παρακάτω πίνακα) .
Ανάλογο πρόβλημα εκατοντάδων χαμένων διδακτικών ωρών τις πρώτες εβδομάδες και μήνες κάθε διδακτικού έτους είναι αρκετά και στα υπόλοιπα απομακρυσμένα από την πόλη των Χανίων σχολεία. Εκτός από τις μηδενικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ένας σημαντικός παράγοντας υποστελέχωσης των περιφερειακών σχολείων είναι και η μοναδική περιοχή μετάθεσης/τοποθέτησης που ανήκουν όλα τα σχολεία του νομού Χανίων. Μέχρι και το 2012 τα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ήταν τοποθετημένα σε τρείς (3) περιοχές μετάθεσης/τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, με τα σχολεία του δήμου Κισάμου να βρίσκονται στην περιοχή Β’ (Υ.Α. Δ2/8705-ΦΕΚ Β204/11-3-1999). Με την Υ.Α. 152263/Δ2-ΦΕΚ Β3437/24-12-2012) είχαμε την ενοποίηση των τριών περιοχών μετάθεσης/τοποθέτησης σε μία κοινή για όλα τα σχολεία του νομού Χανίων. Με την ενοποίηση, προτεραιότητα όλων εκπαιδευτικών είναι να βρεθούν σε σχολεία της πόλης των Χανίων εγκαταλείποντας/αποφεύγοντας τα σχολεία της επαρχίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλά οργανικά κενά στα σχολεία της περιφέρειας τα οποία συνήθως καλύπτονται καθυστερημένα, στις τελευταίες φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: