Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΜΑΚΡΩΝΑ

 Άλλο ένα γεφυράκι λίγα χιλιόμετρα παραπάνω απο της Καμάρας είναι αυτό του Μάκρωνα... ένα μικρό γεφυράκι κρητικής πολιτείας 1900 κατά Ανδριανάκη..αν και εγώ λέω οτι ενδεχομένως να είναι πολύ παλαιότερο που συνδέει τα χωριά Μουρί- Κατοχώρι με τον Μάκρωνα, Τρία Αλώνια, την ανατολική μεριά του ποταμού... Μιας και η περιοχή αυτή κάποτε άνηκε στον Δήμο Πανεθύμου.
Είναι ένα απο αυτά που χρειάζεται και αυτό ένα μικρό καθαρισμό... εδώ μάλλον με μηχάνημα. Δυστυχώς ένα μέρος της κουπαστής έχει σπάσει αλλά οι πέτρες βρίσκονται εκεί κοντά και μπορούν να μαζευτούν. 
Μια ανοιξιάτικη βόλτα στην περιοχή αξίζει μιας και εκεί κοντά υπάρχει και το μνημείο των 61 αθώων Μαλαθυριανών που εκτελέστηκαν άνανδρα απο τα στρατεύματα κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: