Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ

"Γεμάτη η Ελλάδα από ανθρώπους που στέλνουν ζώα στο εξωτερικό και εισπράττουν 300ε, 400ε 500ε + από την λεγόμενη ονομαστική αμοιβή.. Ρίξτε μια ματιά στο ebay στην Γερμανία και όχι μόνο.. Να δείτε τα κουτάβια από τον νομό Χανίων και όλη την Ελλάδα."
Αυτή η παράξενη ανάρτηση που βρήκα στο διαδίκτυο με προβλημάτισε....
- Τελικά μήπως η αγάπη μας για τα ζώα έχει και αυτήν την παράμετρο και μεις δεν την έχουμε αντιληφθεί ακόμα και νομίζουμε ότι περιστοιχιζόμαστε απο ζωόφιλους;
Πέρυσι μια υπόθεση στην νότια Κρητη αποκαλύφτηκε και γράφτηκε ένα ρεπορτάζ που ενδεχομένως να πέρασε στα ψιλά ...."Το λαθρεμπόριο ζώων, κυρίως προς χώρες της Βόρειας Ευρώπης, αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο προσπαθούν να καταπολεμήσουν και οι χώρες αυτές, με πρωτοστάτρια την Γερμανία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς στις χώρες αυτές δημιουργούνται πολλές οργανώσεις που, με την δικαιολογία της φιλοζωίας, εισάγουν με παράνομους τρόπους αδέσποτα ζώα κρατών της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης στην χώρα τους και στην συνέχεια τα πωλούν στην χώρα αυτή, αφού το εμπόριο ζώων συντροφιάς στις χώρες αυτές επιτρέπεται, όπως επιτρέπεται και η διάθεση ζώων συντροφιάς από «φιλοζωικές οργανώσεις» έναντι «αντιτίμου διάσωσης»."
"Τα ζώα μεταφέρονται από την Κρήτη στο εξωτερικό, και ειδικότερα στην περίπτωση που ακολουθεί στην Γερμανία, μέσω συνοδών πτήσης (FLUGPATE), ήτοι τουριστών στο όνομα των οποίων κατασκευάζονται διαβατήρια ζώων με ψευδή στοιχεία ιδιοκτήτη (αυτά του τουρίστα) και χωρίς καταγραφή ηλεκτρονικής σήμανσης, παραδίδουν τα ζώα στον τουρίστα στο αεροδρόμιο της Κρήτης (Χανίων ή Ηρακλείου ή Σητείας) και ο τουρίστας με την σειρά του τα παραδίδει σε κάποιον τρίτο σε αεροδρόμιο της Γερμανίας, χωρίς ποτέ ξανά ο τουρίστας- FLUGPATE να έρθει σε επαφή με τα ζώα που συνόδεψε στην Γερμανία, τα οποία καθ΄ υπόθεση υιοθέτησε και είναι ο νέος τους ιδιοκτήτης.
Έτσι καθώς στα αεροδρόμια της Κρήτης, δεν υπάρχει έλεγχος της αλήθειας ηλεκτρονικής καταγραφής των ζώων από τις αστυνομικές αρχές, έχουμε καθημερινά το φαινόμενο πολλοί τουρίστες να αναχωρούν με κλουβιά με αδέσποτα ζώα συντροφιάς, τα οποία τους παραδίδουν στο αεροδρόμιο τρίτοι-μέλη αλλοδαπής «φιλοζωικής οργάνωσης» στην Κρήτη ή συνεργάτες της, και δεν τα έχουν ξαναδεί οι τουρίστες μέχρι την στιγμή εκείνη στο αεροδρόμιο, ούτε πρόκειται να ξαναδούν στην Γερμανία μετά την παράδοσή τους στο γερμανικό αεροδρόμιο πλέον, σε άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης.
Για κάθε αδέσποτο ζώο τους παραδίδουν ένα διαβατήριο με ψευδή στοιχεία και αριθμούς microchip, που είτε δεν έχουν καμία σχέση με το ζώο, είτε δεν είναι καταχωρημένοι στην σχετική Τράπεζα Πληροφοριών Ζώων-Ιδιοκτητών του Ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιχνηλασιμότητα του αδέσποτου ζώου και να επιτυγχάνεται κατά τον τρόπο αυτό πλήρης αδυναμία εντοπισμού του ζώου και του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του στο εξωτερικό."
Τελικά όπως ανακάλυψα θα έχουμε και δικαστήριο στις 3 του Μάρτη στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Κρήτης...και θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απόφαση...
Η αγάπη για τα αδέσποτα έχει και μπαξίσι όπως φαίνεται και μεις δεν έχουμε πάρει χαμπάρι.

2 σχόλια:

Stuart είπε...

Αυτό είναι εντελώς ανοησία και πολύ επιζήμιο για τις οργανώσεις διάσωσης. Δώστε απόδειξη όχι κουτσομπολιά.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αγαπητέ Στιούαρτ..δες εδω https://www.cna.gr/crete/kriti-paranomo-emporio-kai-egcheiriseis-skylon-i-diki-den-xekinise-pote/?fbclid=IwAR3q_OcLfT7Cp74lYTm2HH9V_Y9PfsozwXjxqCEgWXKvoqLCcnZFnJsAnpQ
Αυτό δεν είναι απόδειξη αλλά μπορεί να γίνει. Υπομονή...βέβαια όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται...