Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΩΣΑΜΕ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ Ή ΜΠΑ;

Διαλογική κουβέντα με συν και πλην, χθες στο Δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τι μέλλει γενέσθαι στο ομορφότερο μέρος της Κισάμου.. εντούτοις άμα λείπει ο κατ' εξοχήν γνώστης της περιοχής, αλλά και ως και σήμερα διαδικασίας, το αποτέλεσμα πάει όπου θέλουμε.
.. και όπως κατάλαβα, αλλά και αυτοί που το παρακολούθησαν ζωντανά,  ... όσο πιο πολλούς αντιπροέδρους έχουμε στην Μονομετοχική τόσο καλύτερα θα τα πηγαίνουμε εκεί...
- Συμφωνώ να κάνουμε λοιπόν 20 και όχι 10 τους αντιπροέδρους όπως ακούστηκε να λέει ένας Δημοτικός σύμβουλος!!!!
Κατά τ' άλλα όπως προανέφερα μεγάλες οι απουσίες απο ένα πολύ κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο... γιατί άραγε; 
Πάντως αφού το 80% των συμβούλων δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ΕΠΜ τότε πως μπορείς να πάρεις αποφάσεις για μια περιοχή που δεν χρειάζεται άλλο τρύγημα, αλλά προστασία, προφύλαξη; 
Το θέμα της διαχείρισης ήταν πάντα το πρώτο που κουβέντιαζαν τα Δημοτικά συμβούλια ως και σήμερα... το πως θα βάλουμε περισσότερες ομπρέλες πόσο μεγαλύτερη και καλύτερη είναι η καντίνα μας ....κλπ.
Ας ελπίσουμε οτι θα υπάρχουν και άλλα τέτοια συμβούλια και θα παρευρίσκονται και οι αρμόδιοι.. δηλαδή γιατί έλειπε απο την κουβέντα λόγου χάρη ο φορέας Διαχείρισης Σαμαριάς, γιατί έλειπε απο την κουβέντα ο δασολόγος κ. Φωτάκης που αναφέρθηκε και το όνομα του και είναι γνώστης και των καλών αλλά και των κακών του Φορέα Σαμαριάς, που ήταν ο κ. Κουκουράκης κ. Σταθάκης. (ενδεχομένως να ήταν δικαιολογημένοι απόντες)
Είναι σοβαρά θέματα αυτά και χρειάζονται και περισσότερη προπαρασκευή και καλύτερη ενημέρωση αλλά και σε θέματα προστασίας ..πρέπει να υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.
Ευτυχώς ή δυστυχώς οι live μεταδόσεις των Δημοτικών συμβουλίων κρύβουν παγίδες....που δεν διαψεύδονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: