Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΤΡΟΜΑΞΑ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΩΛΟΥΣ

Αποκαρδιωτικό το θέαμα στην ομορφότερη παραλία της πόλης με την εξαφάνιση της άμμου. Ναι είναι αλήθεια, η άμμος απο το πανέμορφο Μαύρο Μώλος έφυγε και εξαφανίστηκε αφήνοντας πέτρες, βράχια και χαλίκια. Ακόμα και αυτοί που ζουν χρόνια εκεί και έχουν τις επιχειρήσεις τους, δεν έχουν ξαναδεί έτσι την παραλία, η οποία πάντα ήταν απο τις ομορφότερες της πόλης. 
Πριν μερικές μέρες που ήρθε στα Χανιά προσκεκλημένος απο την Αντιπερειφέρεια Χανίων, ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), Βασίλης Καψιμάλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, τόνισε.....Όταν μια παραλία αμμώδης διαβρώνεται, ουσιαστικά αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ότι φεύγει η άμμος, το υλικό της το καθαρό, από την περιοχή της και κάπου πηγαίνει. Είτε πηγαίνει πολύ βαθιά μέσα στη θάλασσα είτε αριστερά δεξιά και δεν επιστρέφει πίσω. Δικιά μας δουλειά είναι πώς θα τη συγκρατήσουμε εκεί.  Και έδωσε κάποιες προτάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση η οποία δημιουργεί προβλήματα στις ανθρώπινες δραστηριότητες αλλά και προπαντός στον τουρισμό.
Φυσικά οι προτάσεις του επιστήμονα για την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων, όπως του Μαύρου Μώλους, έφτασαν ως και το Κολυμβάρι...απο εκεί και πέρα κανείς δεν του είπε για το δικό μας πρόβλημα κανένας δεν τον κάλεσε τουλάχιστον να το δει. Φυσικά κανείς δεν παραβρέθηκε και στην συζήτηση που έγινε στα Χανιά,να ακούσει αυτά που είπε.
Καλό είναι λοιπόν να τον καλέσουμε και μεις εδώ να μας πει την γνώμη του... είναι μείζον θέμα ειδικά για την μοναδική οργανωμένη παραλία της πόλης, που έχει και γαλάζια σημαία.
Πόσο θα στοιχίσει να τον φέρουμε άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: