Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ΖΩΑ.....ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

11 πρόβατα κατασχέθηκαν μετά απο καταγγελία, που είχαν μπει σε περιφραγμένο ελαιώνα στον Πλάτανο. Άνδρες του Α.Τ Κισάμου αφού έφτασαν και διαπίστωσαν την "ζημιά" κάλεσαν τον Δήμο Κισάμου που έχει και την υποχρέωση, και πήραν τα "ζωντανά" που στερούταν και ενώτια και τα οδήγησαν, μιας και δεν έχουμε χώρο, στην Αγιά Χανίων.
Τον περασμένο χρόνο είχε γίνει ευρεία σύσκεψη στα Χανιά για το θέμα των ζημιών που προκαλούν σε καλλιέργειες και γενικά περιουσίες τα ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα χωρίς ωστόσο να παρθεί μια απόφαση με τους δήμους τότε να ζητούν την αλλαγή του νομικού πλαισίου, επικαλούμενοι την αδυναμία τους στην εφαρμογή του νόμου, κυρίως στο θέμα της περισυλλογής των αδέσποτων αιγοπροβάτων.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα ισχύουν και σήμερα οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να περισυλλέγουν τα αδέσποτα αιγοπρόβατα, να τα τοποθετούν σε κάποιο χώρο και εάν εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης τους να πληρώσει ένα πρόστιμο για να τα παραλάβει. 
Ενδεικτικά αναφέρω οτι το άρθρο 17 του Ν.4056/2012 αναφέρει: 
«Εάν, από τις διωκτικές αρχές, εντοπιστούν ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα (αιγοπρόβατα), περισυλλέγονται και περιέρχονται στην ιδιοκτησία του δήμου με ταυτόχρονη επιβολή προστίμου, πενήντα (50) ευρώ για κάθε ανεπιτήρητο ζώο, στον ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανεπιτήρητου κοπαδιού αιτηθεί την επιστροφή του, καταβάλει στο δήμο δέκα (10) ευρώ ανά ημέρα συντήρησης για κάθε ζώο που θα του επιστραφεί. Εάν εντός δεκαημέρου από την κατάσχεση, ο ιδιοκτήτης δεν αιτηθεί την επιστροφή τους, η αρμόδια επιτροπή του δήμου προβαίνει στην εκποίηση των κατασχεθέντων ζώων μέσω πλειστηριασμού ή στη δωρεάν διάθεση σε φιλανθρωπικούς φορείς όπως π.χ. σε Κοινωνικά Παντοπωλεία».

Οπότε όπως προβλέπω αυτά τα 11 ζωντανά θα πάνε κατά Αννουσάκειο μεριά ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: