Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Οι περισσότεροι Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου το έτος 1977, όταν Μητροπολίτης Κισάμου ήταν ο μακαριστός Κύριλλος Κυπριωτάκης.
 Ο Κύριλλος Κυπριωτάκης γεννήθηκε στον Πύργο Μονοφατσίου Κρήτης το 1932. Το 1955 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη και το 1956 χειροτονήθηκε Διάκονος. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1961. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και υπηρέτησε ως Επιμελητής της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης (1961-1962) και ως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως και μετέπειτα Αρχιεπισκοπής Κρήτης (1962-1975). Στις 8 Φεβρουαρίου 1975 εξελέγη Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου και χειροτονήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους. Το 1979 μετατέθηκε στη Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας. Εκοιμήθη στις 24 Απριλίου 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια: