Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΕΛΕΥΣΙΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ

Μετά πνευματικής ευφροσύνης και ανεκλαλήτου χαράς η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου αγγέλλει της έλευσης της Τιμίας, χαριτοβρύτου και θαυματουργού Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα.
Α΄ Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς
Σάββατο 15 Φεβ. ώρα: 5.00μ.μ. Επίσημος Υποδοχή Τιμίας Κάρας-Δοξολογία
ώρα: 5.30μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου
ώρα:   7.00μ.μ. Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Ομιλία υπό του Παν. Καθηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Δαυβίδ, Γέροντας Γαβριήλ, με θέμα: «Ο Όσιος Ιάκωβος όπως τον γνώρισα».
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. ώρα 7.00π.μ. Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
ώρα 4.00μ.μ. Αναχώρηση δια Παλαιόχωρα
Β΄ Παλαιόχωρα (Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου)
ώρα 5.00μ.μ. Υποδοχή Τιμίας Κάρας-Αρχιερατικός Εσπερινός
Γ΄ Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου. ώρα 7.00π.μ. Όρθρος-Θεία Λειτουργία
ώρα 12.00μ. Ιερά Παράκλησις-Αναχώρησις Τιμίας Κάρας
Καλείται ο ευσεβής και φιλάγιος λαός του Θεού όπως μετέχει της υποδοχής της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ ως και των Ιερών Ακολουθιών του τριημέρου, προς ενίσχυση και πνευματική στερέωση στους χαλεπούς και διαρκώς μεταβαλλόμενους καιρούς μας.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: